Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Από 8.000 έως 11.000 ευρώ το… “κοστούμι” για τα πλασματικά χρόνια

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Αυτά τα ποσά με βάση τα σημερινά δεδομένα για αργότερα… βλέπουμε. Το ποσό που θα πρέπει να πληρώσει κανείς έχει φυσικά άμεση σχέση με το πόσα έτη μπορεί ή θέλει να αναγνωρίσει κανείς.

Με βάση το νέο ασφαλιστικό οι ασφαλισμένοι εφέτος μπορούν να αναγνωρίσουν 4 έτη, το 2012 θα μπορούν να αναγνωρίσουν 5, το 2013 ο αριθμός ανεβαίνει στα 6 και το 2014 πάει στα 7 έτη.
Οι υπάλληλοι στο στενό Δημόσιο Τομέα μπορούν να αναγνωρίσουν από το 2014 ως και 12 έτη αφού μπορούν να αναγνωρίσουν ως και 5 έτη για τα παιδιά.

Το κόστος ανά κατηγορία:

Ο χρόνος σπουδών αντιστοιχεί στο 20% του 25πλάσιου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη για κάθε μήνα που αναγνωρίζεται.
Ο χρόνος ανατροφής παιδιών αντιστοιχεί στο 20% του 25πλάσιου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη για κάθε μήνα που αναγνωρίζεται.
Ο χρόνος εκπαιδευτικής άδειας αντιστοιχεί στο 20% του συντάξιμου μισθού που έχει ο ασφαλισμένος κατά τον μήνα υποβολής της αίτησης.
Ο χρόνος ανεργίας αντιστοιχεί στο 20% του 25πλάσιου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη όπως αυτό ισχύει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
Ο χρόνος μαθητείας μέχρι ένα έτος αντιστοιχεί στο 20% του 25πλάσιου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη κατά την υποβολή της αίτησης.
O χρόνος αποδεδειγμένης άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας πριν από την εγγραφή στα μητρώα του ΟΑΕΕ (ως 5 έτη) αντιστοιχεί στις ασφαλιστικές κατηγορίες για τις οποίες ασφαλίζεται κατά την υποβολή της αίτησης.
Ο χρόνος απεργίας. Το ποσό που θα κληθεί να καταβάλει ο αιτών αντιστοιχεί στην εισφορά εργοδότη και εργαζομένου στον οικείο φορέα στον οποίο ασφαλιζόταν κατά την πραγματοποίηση της απεργίας κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.

Αναγνώριση θητείας με … εκπτώσεις

Όποιος αναγνωρίσει φέτος τους μήνες του Στρατού, υπό την προϋπόθεση δεν δεν κατοχυρώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, θα έχει έκπτωση 30%. Η ρύθμιση ισχύει ως το 2014 και από το 2015 η έκπτωση πάει στο 50%.

Δημόσιο: Ο υπάλληλος μπορεί να αναγνωρίσει τους μήνες του Στρατού εφόσον έχει συμπληρώσει 5 έτη υπηρεσίας. Καταβάλει για κάθε μήνα εισφορά ίση με το 6,67 του βασικού του μισθού.

ΙΚΑ-ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΤΑΜΕΙΑ ΤΥΠΟΥ: Η εισφορά για κάθε μήνα είναι ίση με το 20% τον αποδοχών του εργαζόμενου. Δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 25πλάσιο του μισθού ανειδίκευτου εργάτη, ούτε μεγαλύτερη από την ανώτερη της αντίστοιχης κλάσης του ΙΚΑ.

Αυτοαπασχολούμενοι: Η εισφορά για κάθε μήνα είναι ίση με το 20% των εισφορών που καταβάλουν για σύνταξη.

ΟΑΕΕ: Η εισφορά για κάθε μήνα θητείας είναι ίση με την εισφορά της ασφάλισής τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε