Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Απο καλοκαίρι…. φθινόπωρο – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Όπως φαίνεται ακόμη και ο καιρός παίζει με τα νεύρα μας. Μπορεί να είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού όμως από τους 41 βαθμούς θα φτάσουμε τους…33!
 

Αλλαγή του καιρού από σήμερα. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλες τις περιοχές ενώ περιμένουμε και βροχες και καταιγίδες.

Το Σαββατοκύριακο ήταν από τα πιο ζεστά του καλοκαιριού ένω ένας 90χρονος στη Θεσσαλονίκη πέθανε από θερμοπληξία.

Τι καιρό θα κάνει αυτή την εβδομάδα:

Για σήμερα Δευτέρα
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν βροχές και κατά διαστήματα καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και τοπικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Οι άνεμοι θα είναι  βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς. Στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα το απόγευμα και στην ανατολική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και τοπικά στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς.

Οι Κυκλάδες και η Κρήτη θα έχουν λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, τοπικά στην Κρήτη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.   

Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουν λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς κελσιου.

Στην Αττική θα σημειωθούν κατά διαστήματα σποραδικές βροχές, με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς.

Η Θεσσαλονίκη θα έχει τοπικές νεφώσεις με βροχές και κατά διαστήματα καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά, όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 21 έως 29 βαθμούς κελσιου.

Ο καιρός την Τρίτη

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και καταιγίδες και από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Τετάρτη

Τα νησιά του Ιονίου, τα κεντρικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα έχουν νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση το απόγευμα από τα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Ο καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για τη Δευτέρα

Συμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας χαμηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην κεντρική και βόρεια χώρα, λόγω της αλλαγής του καιρού. Υψηλός παραμένει, ωστόσο, ο κίνδυνος στην Κορινθία, τη δυτική Αττική, την ανατολική Αχαΐα, τη Μεσσηνία, τη Λακωνία, την Κέρκυρα, την Κεφαλλονιά, την Ζάκυνθο, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο. Υψηλότερος ο κίνδυνος σε Χανιά και Κύθηρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πρώτος νεκρός από τον καύσωνα στην Ελλάδα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε