Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Από κόσκινο οι συμβάσεις με εταιρίες καθαρισμού ή φύλαξης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εντατικούς ελέγχους στις συμβάσεις που έχουν συνάψει φορείς του δημοσίου με εταιρίες παροχής υπηρεσιών προχωρούν οι Επιθεωρητές Εργασίας.

Με την τραγωδία σε κτίριο του υπουργείου Εργασίας, όπου Αιγύπτιος, ανασφάλιστος, εργάτης έχασε τη ζωή του πέφτοντας στο κενό από τον τρίτο όροφο να μην έχει ξεχαστεί, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Μιχάλης Χάλαρης, έδωσε εντολή για έλεγχο των συμβάσεων υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων με εταιρείες καθαρισμού ή και φύλαξης.

Με εγκύκλιό του, ο επικεφαλής του ΣΕΠΕ ζητά από όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς να καταθέσουν στην Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας τα αντίγραφα των σχετικών συμβάσεων έως τις 11 Φεβρουαρίου.

Με τη λήξη της ημερομηνίας κατάθεσης των συμβάσεων, θα ακολουθήσει δειγματοληπτικός επιτόπιος έλεγχος, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι περιλαμβάνονται όλοι οι προβλεπόμενοι όροι και η εναρμόνιση τους με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

Οι εταιρείες καθαρισμού και οι εταιρείες υπηρεσιών φύλαξης οι οποίες παρουσιάζουν υψηλή παραβατικότητα, ήταν κατά το 2010 στις προτεραιότητες του Σώματος Επιθεωρητών εργασίας και μάλιστα με ειδική αναφορά σε συνεργεία που δραστηριοποιούνται σε δημόσιες υπηρεσίες.

Οι επιθεωρητές του ΣΕΠΕ πραγματοποίησαν κατά το πρώτο δεκάμηνο του 2010, 772 ελέγχους, υπέβαλαν 168 μηνύσεις, επέβαλαν 300 πρόστιμα της τάξεως των 584.900 Ευρώ, ενώ έγιναν και 86 αναγγελίες στο ΙΚΑ για περιπτώσεις ανασφάλιστης εργασίας.

Διαβάστε επίσης

1 στους 4 εργάζεται ανασφάλιστος – Μετατρέπουν την πλήρη απασχόληση σε εκ περιτροπής

Σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα στο υπουργείο Εργασίας ανασφάλιστος εργάτης

Από το 2008 ήταν ανασφάλιστος ο 44χρονος που έχασε την ζωή του στο υπ. Εργασίας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε