Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Από σήμερα οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Από σήμερα οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Σήμερα ξεκινάει και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 5 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων από τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων τόσο των Γενικών Λυκείων όσο και των Επαγγελματικών Λυκείων.

Μετά την 5η Μαρτίου δεν θα γίνεται δεκτή καμία αίτηση. Στις πανελλαδικές μπορούν να συμμετάσχουν:
Οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων που υποβάλλουν την αίτηση – δήλωση στο Λύκειο που φοιτούν χωρίς δικαιολογητικά.

Οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ και που υποβάλλουν την αίτηση – δήλωση στο λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους. Μαζί με την αίτηση – δήλωση πρέπει να καταθέσουν:
α)επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τους ή ισότιμου τίτλου άλλου σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αν ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο σχολείο συνυποβάλλεται βεβαίωση της οικείας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της χώρας της οποίας το πρόγραμμα σπουδών ακολουθεί το συγκεκριμένο σχολείο.

Αν ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο σχολείο που λειτουργεί στην Ελλάδα, εκτός των ανωτέρω, συνυποβάλλεται επιπλέον βεβαίωση της οικείας Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη νόμιμη λειτουργία του σχολείου αυτού στην Ελλάδα,

β) την πρωτότυπη βεβαίωση πρόσβασης που κατέχουν από προηγούμενο έτος ή σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ και που υποβάλλουν την αίτηση – δήλωση, χωρίς δικαιολογητικά, στο σχολείο τους.

Οι απόφοιτοι– κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ προηγουμένων ετών, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ(ΟΜΑΔΑ Β΄) υποβάλλουν την αίτηση – δήλωση, στο ΕΠΑΛ αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους.

Μαζί με την αίτηση – δήλωση συνυποβάλλουν:

α) επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τους

β) την πρωτότυπη βεβαίωση πρόσβασης που κατέχουν από προηγούμενο έτος’η σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε