Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Από σήμερα οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης – Αναλυτικές οδηγίες

Από σήμερα οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης – Αναλυτικές οδηγίες

Άνοιξε σήμερα η εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την επιστροφή του επιδόματος θέρμανσης.

Πρόσβαση στην εφαρμογή δεν έχουν μόνο οι πιστοποιημένοι χρήστες του taxisnet, αλλά και οι φορολογούμενοι που δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης σ΄ αυτό. Οι φορολογούμενοι αυτοί μπορούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας χρησιμοποιώντας τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό ειδοποίησης ενός από τα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας των τελευταίων πέντε ετών.

Ειδικότερα θα πρέπει να συνδεθούν με την ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και στη συνέχεια με την ένδειξη «Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης».

Στην ηλεκτρονική αίτηση που πρέπει να υποβάλουν θα συμπληρώσουν τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κύριας κατοικίας τους, τη διεύθυνση τους, τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου και αν αυτό είναι ενοικιασμένο. Ο φορολογούμενος δεν υποβάλλει παραστατικά αγοράς πετρελαίου θέρμανσης. Τα στοιχεία των καταναλώσεων διασταυρώνει η ΓΓΠΣ με τα τιμολόγια που υποβάλλουν οι πωλητές πετρελαίου θέρμανσης στο σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αναγράψουν το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού τους στον οποίο και θα πιστωθεί η επιστροφή εντός 20 ημερών από την υποβολή της αίτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης – Ποια είναι τα κριτήρια

Διπλή παγίδα μέσα στο χειμώνα για τους πολίτες – 1,40 ευρώ το πετρέλαιο και +20% το ρεύμα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε