Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Από τα κατεχόμενα ο ασβέστης στον τάφο του Τ.Παπαδόπουλου;

Από τα κατεχόμενα ο ασβέστης στον τάφο του Τ.Παπαδόπουλου;
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.02.2010 | 13:39
Πρώτη δημοσίευση: 04.02.2010 | 13:39

Σημαντική εξέλιξη στις έρευνες για την πρωτοφανή βεβήλωση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου και την κλοπή της σορού του...

 
Πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος” αναφέρουν ότι πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι αναλύσεις για το γύψο, που βρέθηκε γύρω από τον τάφο του τέως Προέδρου της Κύπρου, που έδειξαν ότι ο γύψος προέρχεται από τα κατεχόμενα. Συγκεκριμένα, η Αστυνομία είχε παραλάβει ποσότητα γύψου που έριξαν οι δράστες μετά που έκλεψαν τη σορό και την παρέδωσαν για ανάλυση σε εξειδικευμένο κρατικό εργαστήριο.
Παράλληλα δόθηκαν για σύγκριση διάφορα άλλα είδη πετρωμάτων ώστε να διαφανεί κατά πόσον υπάρχει ομοιότητα.
 
Οι αναλύσεις ολοκληρώθηκαν πρόσφατα και δείχνουν ότι ο γύψος είναι όμοιος με αυτόν που παράγεται στα κατεχόμενα. Όπως εξηγήθηκε στον «Φ», τα πετρώματα του Πενταδάκτυλου έχουν την ιδιότητα όταν αλεστούν να παράγουν σκόνη διαφορετική με αυτήν που παράγεται σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της ελεύθερης Κύπρου. Αυτό το στοιχείο ήταν από την αρχή στις σκέψεις των ανακριτών, οι οποίοι με τη βοήθεια προσώπων που ασχολούνται με την κοπή και το άλεσμα πέτρας, είχαν εκφράσει την άποψη ότι ο γύψος που έριξαν για να καλύψουν αποτυπώματα και τυχόν μικρόβια στον τάφο, προερχόταν από τα κατεχόμενα.
Τώρα που και επιστημονικά φαίνεται να επιβεβαιώνεται αυτή η εκδοχή, εκτιμάται ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα, αφού τουλάχιστον φαίνεται πως οι δράστες είχαν επαφή με κάποιους στα κατεχόμενα. Αξιωματούχος της Αστυνομίας ανέφερε ότι δεν αποκλείεται οι δράστες να το εξασφάλισαν από τα κατεχόμενα και να το μετέφεραν στις ελεύθερες περιοχές. 

Παραμένει όμως άγνωστο γιατί δεν χρησιμοποίησαν γύψο που παράγεται στις ελεύθερες περιοχές, χωρίς όμως να αποκλείεται να είναι και τυχαία η προέλευση καθώς τέτοια υλικά από τα κατεχόμενα μπορεί κανείς να βρει και στις ελεύθερες περιοχές.
 
Και ενώ το δημοσίευμα αναφέρει τα πιο πάνω, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγού της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός δηλώνει πως δεν έχουν παραληφθεί από την Αστυνομία τα τελικά αποτελέσματα των εξειδικευμένων αναλύσεων που έγιναν τον ασβέστη.
 
Ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι «εμείς ως Αστυνομία εξακολουθούμε να διερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα».Επανέλαβε ότι δεν έχουν παραληφθεί τελικά αποτελέσματα των εξειδικευμένων αναλύσεων που διενεργήθηκαν στον ασβέστη.
 
 
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο