Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Από την Πέμπτη οι δόσεις της εφορίας στο Taxisnet – Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση το πάνε

Από την Πέμπτη οι δόσεις της εφορίας στο Taxisnet – Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση το πάνε
– “Παράταση” δόθηκε στην λυπητερή της εφορίας για τις δόσεις
– Σήμερα στις εφορίες και από Πέμπτη στο Taxisent το ποσό των δόσεων
– Όσοι δεν υπέβαλαν ηλεκτρονικά τη δήλωση πάνε στην τράπεζα με το εκκαθαριστικό στο χέρι
– Σε ποιες περιπτώσεις προβλέπεται αποπληρωμή σε 7 δόσεις
Το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα μέσω του Taxisnet να ενημερώνονται για το ύψος των δόσεων του φόρου που προκύπτει από τα εκκαθαριστικά τους σημειώματα, όπως ανέφερε σήμερα ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χ. Θεοχάρης, μιλώντας στην ΝΕΤ.

Χθες ο κ.Θεοχάρης είχε δηλώσει στο ΣΚΑΙ ότι οι δόσεις θα είναι στο ίντερνετ από χθες το απόγευμα όμως τελικά δεν βγήκαν στον αέρα για άγνωστο ακόμη λόγο.

 
Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν για το ύψος των δόσεών τους και δεν έχουν αποκτήσει κωδικό στο ηλεκτρονικό σύστημα θα μπορούν να ενημερώνονται με τον ΑΦΜ τους. Σημειώνεται ότι ο φόρος που έχει προκύψει από τις εκκαθαριστικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν από τους πολίτες, μπορεί πλέον να αποπληρώνεται σε επτά μηνιαίες και ισόποσες δόσεις, έναντι τριών διμηνιαίων που ίσχυε μέχρι σήμερα.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Θεοχάρης υποβλήθηκαν 4,4 εκατ. φορολογικές δηλώσεις ηλεκτρονικά και ένα εκατ. στις εφορίες, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των δηλώσεων που υποβλήθηκαν να ανταποκρίνονται στα νούμερα και στις εκτιμήσεις που είχαν τεθεί.
 
Από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η διαδικασία διασταυρώσεων στοιχείων προκειμένου να σταλούν ειδοποιητήρια σε όσους εντοπιστούν ότι δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι διαδικασίες διευκόλυνσης της εξόφλησης σε επτά μηνιαίες δόσεις αφορούν όσους δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000, αρχής γενομένης από τη δόση που λήγει 31 Αυγούστου 2012. Η τελευταία δόση, για λόγους ορθής δημοσιονομικής διαχείρισης, δεν θα ξεπερνά τον Φεβρουάριο του 2013.
 
Όσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 30 Ιουνίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 7 δόσεις από 31 Αυγούστου 2012.
 
Όσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 6 δόσεις από 30 Σεπτεμβρίου 2012.
 
Για όσους φορολογούμενους η εκκαθάριση γίνεται με ημερομηνία μετά την 31 Αυγούστου 2012 ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε τόσες ισόποσες δόσεις, όσοι είναι οι μήνες που απομένουν μετά την ημερομηνία βεβαίωσης και μέχρι Φεβρουάριο 2013.
 
Όσοι καλύπτουν τις προϋποθέσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν τις νέες διαδικασίες χωρίς να χρειάζεται καμία συμπλήρωση αίτησης ή επίσκεψη στις ΔΥΟ, αλλά θα μπορούν να τυπώνουν τους νέους κωδικούς πληρωμής από το TAXISnet ή από τη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με βάση το εκκαθαριστικό που έχουν στη διάθεσή τους.
 
Όσοι επιθυμούν να εξοφλήσουν την οφειλή τους εφάπαξ μπορούν να το πράξουν εκμεταλλευόμενοι την έκπτωση 1,5%.
 
Όσοι επιθυμούν να καταβάλουν τον φόρο με το ισχύον καθεστώς και εμπίπτουν στο σύστημα δόσεων που θεσπίζεται ειδικά για τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2012, δεν εμποδίζονται να επιλέξουν το ισχύον καθεστώς.
 
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει το υπουργείο Οικονομικών, οι ρυθμίσεις επιτρέπουν στους φορολογούμενους να διαχειριστούν με μεγαλύτερη άνεση τις υποχρεώσεις τους, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
 
Έτσι, οι ρυθμίσεις καλύπτουν το 96% των νοικοκυριών που υποβάλλουν δηλώσεις Φόρου Εισοδήματος και η μέση δόση μειώνεται σημαντικά επιτρέποντας στους φορολογουμένους να είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους ευκολότερα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσο, πότε και σε πόσες δόσεις θα πληρώσετε το φόρο

Πολλές δόσεις αντί φορο-ποινές το νέο δόγμα της κυβέρνησης 

Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί για χρέη – Επιστροφή φόρου τέλος για όσους χρωστούν

Μόνο 37.000 από 420.000 παίρνουν επιστροφή από την εφορία! 1.400 ευρώ κατά μέσο όρο ο φόρος

Στην τράπεζα μόνο με το εκκαθαριστικό της εφορίας

Λήξη προθεσμίας για τις φορολογικές δηλώσεις (ξανά)

Πήραν πίσω το πλαφόν για τις δόσεις στην εφορία – Ρύθμιση για φόρο πάνω απο 300 ευρώ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε