Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Από το δείπνο στο νοσοκομείο ο Λ. Κύρκος

Από τη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Λεωνίδα Κύρκο στο δείπνο της Δευτέρας ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Από τη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Λεωνίδα Κύρκο στο δείπνο της Δευτέρας ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Μετά την ολοκλήρωση του δείπνου που προκάλεσε ποικίλα σχόλια στο εσωτερικό του Συνασπισμού, ο Λεωνίδας Κύρκος διεκομίσθη στο νοσοκομείο.
Ο Λεωνίδας Κύρκος βρίσκεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, στο οποίο μεταφέρθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του δείπνου. Επειδή αισθάνθηκε μια αδιαθεσία κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.


Συνεργασία του κέντρου με την Αριστερά ζήτησε ο Λ. Κύρκος στο δείπνο με αφορμή τη συμπλήρωση των 85 χρόνων του και την έκδοση και του τελευταίου του βιβλίου «Εκ βαθέων». Η πρωτοβουλία του Λεωνίδα Κύρκου να καλέσει 45 προσωπικότητες της πολιτικής, του πολιτισμού και των γραμμάτων σε δείπνο προκάλεσε προκαταβολικά την έντονη αντίδραση του Συνασπισμού. 

Ο Λεωνίδας Κύρκος ζήτησε συνεργασία του κέντρου με την Αριστερά, ενώ ο πρωθυπουργός που παρευρέθηκε στο δείπνο δήλωσε ότι ίσως ήρθε η ώρα να διαμορφωθούν συναινέσεις. Αντίθετα, ο πρόεδρος της ΝΔ αν και δέχθηκε πρόσκληση τελικώς δεν παρέστη αλλά έστειλε επιστολή στον Λ. Κύρκο. 

Νωρίτερα, η ηγεσία της Κουμουνδούρου -που σημειωτέον, δεν κλήθηκαν στο δείπνο θεωρεί ότι ότι η συνάντηση συνιστά σφάλμα και κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης διατύπωσε εμμέσως πλην σαφώς τη διαφωνία του με την αποψινή εκδήλωση και μάλιστα σχολίασε πως εάν αυτή η ενέργεια του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς σηματοδοτεί μια προσπάθεια εθνικής συναίνεσης, τότε «θα είμαστε απέναντι».
Υπενθυμίζεται πως από τον ΣΥΝ κλήθηκαν μόνο τέσσερα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας, οι κ.κ. Κουβέλης, Παπαδημούλης, Χατζησωκράτης και Λυκούδης.
Ο τελευταίος μάλιστα άφησε αιχμές για όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ λέγοντας πως «ο κ. Σκουρλέτης προέτρεξε λίγο». Ο Σπύρος Λυκούδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ ανέφερε πως «είναι λίγο άστοχο να κάνουμε παρατηρήσεις πάνω στο τι θα γίνει σε μια συνάντηση κοινωνικού χαρακτήρα, από πολιτικά πρόσωπα βεβαίως. Ας δούμε τι συζήτηση θα γίνει και βγάζουμε τα συμπεράσματά μας». 

Στο δείπνο μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.    

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε