Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αποδοκίμασαν την Τ.Μπιρμπίλη στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.10.2010 | 19:50
Πρώτη δημοσίευση: 08.10.2010 | 19:50

Με αποδοκιμασίες και μικροεπεισόδια άρχισε το απόγευμα το 34ο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Συνδικαλιστές γιούχαραν ο ένας τον άλλο, αλλά και την υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη,

Τα αίματα «άναψαν» όταν ανέβηκε στο βήμα ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης, που πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ.
 
Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του, όταν ο ίδιος αναφέρθηκε στις απολύσεις το τελευταίο διάστημα στην «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ».

EUROKINISSIEUROKINISSI
 
Άλλοι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και του ΠΑΜΕ συνεπλάκησαν, μόλις λίγα μέτρα μακριά από την υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη και άλλους πολιτικούς.

Οι συνδικαλιστές αποδοκίμασαν και την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και τον υφυπουργό Γιάννη Μανιάτη.

Η κα Μπιρπίλη παρέσχε διαβεβαιώσεις για τη διατήρηση του 51% των μετοχών της ΔΕΗ από το δημόσιο, τονίζοντας ότι η πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής «δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης» καθώς και ότι η επιχείρηση «θα συνεχίσει να είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα».
 
«Δεν πιστεύαμε ότι τα πράγματα θα ήταν τόσο άσχημα όσο τα βρήκαμε», ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, κάνοντας λόγο για απαξίωση του προσωπικού και της παραγωγικής βάσης της ΔΕΗ.
 
Ο πρόεδρος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός ανέφερε ότι ως το τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθούν οι 1.600 προσλήψεις που εκκρεμούν επί αρκετούς μήνες. Παρόλο αυτά το προσωπικό της ΔΕΗ στο τέλος του 2010 θα είναι λιγότερο από πέρυσι αφού στο μεταξύ αποχώρησαν με πρόωρη συνταξιοδότηση 2.000 εργαζόμενοι με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στην παραγωγή και τα ορυχεία.
 
Ο κ. Ζερβός τόνισε ότι οι εργαζόμενοι που θα μεταφερθούν στις δύο νέες θυγατρικές εταιρείες, μεταφοράς και διανομής ρεύματος που θα δημιουργηθούν σε εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας, θα έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο