Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποδοκιμασίες κατά Στουρνάρα και μπουκάλια μαθητών κατά ΜΑΤ έξω από υπ. Οικονομικών

Αποδοκιμασίες κατά Στουρνάρα και μπουκάλια μαθητών κατά ΜΑΤ έξω από υπ. Οικονομικών
,

Όταν ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να δει αντιπροσωπεία αλλά μόνο ένα δήμαρχο, επικράτησε μικροένταση.

Οι μαθητές αποδοκίμασαν με ένα μακρόσυρτο… ου τον Γιάννη Σουρνάρα, φώναξαν κι ένα, όχι κόσμιο, σύνθημα, ενώ μέσα στην ένταση, «έφυγαν» και μερικά μπουκάλια!

Τελικά, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, στο εσωτερικό του υπουργείου πέρασε αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων για να του εκθέσουν όλα τα αιτήματά τους. Μόνο που τελικά δεν είδαν τον Γιάννη Στουρνάρα αλλά τον διευθυντή του γραφείου του. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης.

Εκείνος, τους είπε πως ήδη έχει εγκριθεί ένα κονδύλι για τις μεταφορές, αλλά μόνο για φέτος και όχι για τις οφειλές των προηγούμενων ετών. Και δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα θα λυθεί με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κατίθεται στη Βουλή, σήμερα κιόλας.

Όπως ενημερώθηκαν οι δήμαρχοι, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου αφορά ποσό 140 εκατ. ευρώ για τη χρονιά 2012-2013. Η συνολική δαπάνη, πανελλαδικά, 180 εκατ. ευρώ και με την έκπτωση (που επιδιώκεται εδώ και καιρό) μειώνεται στα 155 εκατ. ευρώ. Λείπουν, λοιπόν, 15 εκατ. ευρώ. Από πλευράς υπουργείου δεν υπήρξε καμία δέσμευση όσον αφορά στις περσινές οφειλές προς τις εταιρείες μεταφορών.

Σύμφωνα με τους συγκεντρωμένους, το ποσό που διαθέτει η πολιτεία, δε φτάνει ούτε για τα φετινά έξοδα. Διεμήνυσαν στον γενικό διευθυντή του υπουργείου πως μέσα στο Σαββατοκύριακο περιμένουν μια λύση από την κυβέρνηση. Ειδάλλως, οι κινητοποιήσεις τους θα είναι ακόμη πιο δυναμικές από Δευτέρα.

«Θα οργανώσουμε μια δεύτερη κινητοποίηση που θα βουλιάξει την Αθήνα. Εάν δεν υπάρξει λύση, την ερχόμενη εβδομάδα να φροντίσετε να είναι εδώ όλοι οι συμμαθητές μας, οι γονείς, οι καθηγητές σας και όλοι οι δημότες», είπε ο δήμαρχος Σαρωνικού στους συγκεντρωμένους μαθητές.

Παιδιά, γονείς, βουλευτές και δήμαρχοι από περιοχές της ανατολικής Αττικής πήραν την απόφαση να βγουν στους δρόμους, για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη δωρεάν μεταφορά μαθητών στα σχολεία. 

Μετά τις συνενώσεις σχολείων και την απόφαση να διακοπούν κονδύλια από τους δήμους, δημιουργήθηκε πρόβλημα με τη μεταφορά των παιδιών στα σχολεία. Επίσης, όπως καταγγέλλεται, η κυβέρνηση χρωστάει το κονδύλι των μεταφορών στις περιφέρειες και τα παιδιά αναγκάζονται να ψάχνουν τρόπους μεταφοράς!



Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, σήκωσαν τα πανό τους, έκλεισαν τη Σταδίου και επόμενος σταθμός τους ήταν το υπουργείο Οικονομικών. Εκεί, έκλεισε η Φιλελλήνων.

Δείτε τι δήλωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου



Παρών στη διαμαρτυρία και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης. Δείτε τι δήλωσε…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε