Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απόφαση-σταθμός απο τον 'Αρειο Πάγο-Δικαιώθηκε εργαζόμενος που υποβαθμίστηκε

Απόφαση-σταθμός απο τον 'Αρειο Πάγο-Δικαιώθηκε εργαζόμενος που υποβαθμίστηκε
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.11.2010 | 07:15
Πρώτη δημοσίευση: 21.11.2010 | 23:04

Η απόφαση αφορά σε εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα, ίσως όμως αποτελέσει “μπούσουλα” και για τα δικαιώματα υπαλλήλων του Δημοσίου που μετατάσσονται 

Η περίπτωση αφορά πτυχιούχο ΑΕΙ που προσελήφθη το 1989 από Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία μετά απο διαγωνισμό με σύμβαση εξηρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. Με την πάροδο του χρόνου ανέλαβε θέσεις ευθύνης, όπως διευθύνων σύμβουλος, υποδιευθυντής, προϊστάμενος, αναπληρωτής προϊστάμενος τμήματος, κ.λπ. Όμως το 2006 τον υποβίβασαν σε απλό υπάλληλο και του έκοψαν επιδόματα όπως εξόδων περιποίησης πελατείας 250 ευρώ και διοικητικών καθηκόντων 625 ευρώ.

Ο Άρειος Πάγος με την απόφασή του υποχρέωσε την εταιρεία να καταβάλει στον εργαζόμενο το ποσό των 12.279,6 ευρώ που αντιπροσωπεύει την ηθική βλάβη που υπέστη λόγω της μονομερούς βλαπτικής μεταβολής των όρων στης συμβάσεως εργασίας του και διαφορές αποδοχών, ενώ υποχρέωσε την εργοδότρια εταιρεία να τον απασχολήσει και πάλι στην θέση που κατείχε.

Παράλληλα, το δικαστήριο υποχρέωσε την εταιρεία να αποδέχεται τις υπηρεσίες του, να τον απασχολήσει στη θέση ευθύνης που κατείχε και να λαμβάνει τις αποδοχές που ελάμβανε, με απειλή χρηματικής ποινής 100 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης της προς την δικαστική απόφαση. 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook