Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Αποφυλακίστηκαν Κορκονέας – Σαραλιώτης

Αποφυλακίστηκαν Κορκονέας – Σαραλιώτης

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους είναι απο χθες οι δύο ειδκοί φρουροί, λόγω παρέλευσης του 18μηνου.

Ενάμιση χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια και χωρίς να έχει αποδοθεί ακόμη δικαιοσύνη, οι δύο ειδικοί φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης που κατηγορούνται για τον θάνατο του 15χρονου μαθητή, αφέθηκαν ελεύθεροι χθες τα ηεμρώματα. Και αυτό επειδή έληξε το 18μηνο ανώτατο όριο αποφυλάκισης τους!

Στις 05:00 το πρωί χθες Κυριακή, είχε επιδοθεί στη διεύθυνηση των φυλακών Μαλανδρίνου  το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας, που επικύρωνε την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της  Άμφισσας για την επιβολή περιοριστικών όρων στους δύο κατηγορούμενους με τους οποίους θεωρεί  ότι θα εξασφαλίσει την παρουσία τους στην δίκη. 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας επέβαλε στους ειδικούς φρουρούς Επ. Κορκονέα και Βασ. Σαραλιώτη, που δικάζονται για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, απαγόρευση εξόδου από την πόλη και εμφάνιση δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα.

Οι κατηγορούμενοι είχαν ζητήσει, μέσω τους συνηγόρου τους Αλέξη Κούγια, να μην τους επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος.

Οι δύο ειδικοί φρουροί θα παραμείνουν φρουρούμενοι σε διαμέρισμα της Άμφισσας όσο θα διαρκεί η εκδίκαση της υπόθεση στο Μεικτό Ορκωτό. Και θα μείνουν φρουρούμενοι όχι υπό τον φόβο μην φύγουν εκτός Ελλάδας αλλά επειδή η αστυνομία φοβάται για επεισόδια εναντίον τους. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε