Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Aπογραφήκαμε αλλά οι απογραφείς έμειναν… απλήρωτοι!

Aντιπροσωπεία των απλήρωτων απογραφέων στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας

Eδώ και 5 μήνες είναι απλήρωτοι όσοι εργάστηκαν με διμηνες συμβάσεις για να γίνει η απογραφή πληθυσμού τον περασμένο Μάϊο.

Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για νέους ανθρώπους, φοιτητές, που δούλεψαν για την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, όργωσαν τη χώρα για να μας απογράψουν και στο τέλος έμειναν απλήρωτοι, ενώ βρίσκονται στον αέρα όσον αφορά στην ασφαλιστική κάλυψη και ανανέωση του βιβλιαρίου ασθενείας τους.

Οπως καταγγέλουν στο Νewsit οι απλήρωτοι εργαζόμενοι “έχουμε γίνει μπαλάκι απο τον έναν υπεύθυνο στον άλλον και το πρόβλημα δε λύνεται και όλα αυτά για 300 ευρώ που τα έχουμε ανάγκη”, είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας.

Ο Χρήστος φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ μας λέει ” εργάστηκα ως απογραφεας για να συμβάλλω  στα οικονομικά της οικογένειας μου  αλλα μεχρι σήμερα περιμένω για αυτά  τα λίγα αυτά χρήματα”.

Η Κωνσταντίνα φοιτήτρια στο Πάντειο περιμένει και αυτή  τα χρήματα της γιατί όπως λέει “ο κάθε φοιτητητς τα έχει ανάγκη”

Σήμερα αντιπροσωπείες των απογραφέων από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στην οδο Δραγατσανίου 8 και συναντήθηκαν με τον ειδικό γραμματέα Μιχάλη Χάλαρη ο οποίος τους ειπε πως θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει τριμερής συνάντηση με τους απλήρωτους εργαζόμενους, την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και το Υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απογραφή: Είμαστε… ωραίοι, αλλά δυστυχώς λιγότεροι

Τελευταία ευκαιρία για όσους δεν απογράφηκαν – Τι να κάνετε

Αρχίζει σήμερα η απογραφή 

 



Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε