Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αποκάλυψη Onalert.gr : Τέλος το Μετοχικό Ταμείο Στρατού

Οι απόστρατοι αξιωματικοί χάνουν πλέον μέχρι 150 ευρώ το μήνα. Οι εν ενεργεία θα πληρώνουν υπέρ του ΜΤΣ, χωρίς να ξέρουν εάν θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω.

Αναβρασμό στις ένοπλες δυνάμεις αναμένεται να προκαλέσει πλέον το γεγονός ότι το Μετοχικό Ταμείου Στρατού πλέον δεν μπορεί να εγγυηθεί τη καταβολή του μερίσματος στους δικαιούχους ούτε τώρα αλλά και ούτε κατά τη διάρκεια του 2011.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε από το Onalert.gr, σύμφωνα με το οποίο η εξέλιξη αυτή είναι οριστική, καθώς έχουν ήδη ενημερωθεί οι εκπρόσωποι αποστράτων για την άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να αποδεσμευτεί έστω και ένα ευρώ προς το Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Μάλιστα, όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου, τον τελευταίο χρόνο ζητούν επίμονα μέτρα και σχέδιο εξυγίανσης, αλλά τίποτα δεν έγινε και επομένως δεν δίνονται άλλα χρήματα.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πρακτικά πως οι δικαιούχοι του Μετοχικού Ταμείου Στρατού θα χάσουν αυτομάτως από το εισόδημά τους 100 με 150 ευρώ το μήνα. Μάλιστα, το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως οι εν ενεργεία αξιωματικοί θα συνεχίσουν να πληρώνουν κάθε μήνα τις κρατήσεις υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Και φυσικά θα συνεχίσουν να πληρώνουν γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι μπορεί να μην πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

Πάντως, μετά την εξέλιξη αυτή οι ενώσεις αποστράτων βρίσκονται σε συναγερμό, ενώ επί ποδός βρίσκονται και οι εν ενεργεία αξιωματικοί.

Διαβάστε περισσότερα στο Onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε