Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία γύρω απ' την Πατησίων

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία γύρω απ' την Πατησίων
ΦΩΤΟ NEWSIT
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.02.2010 | 13:05
Πρώτη δημοσίευση: 03.02.2010 | 08:18

Δεκάδες οδηγοί ταξί είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του συνδικάτου τους.

Ηταν οι οδηγοί ταξί της Επιτροπής Αγώνα Αθήνας – Πειραιά, που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Οι οδηγοί εκφράζουν την αντίθεση τους στην πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει το φορολογικό καθεστώς τους.
 
Η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων, που έχει έρθει σε αντιπαράθεση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία (ΠΟΕΙΑΤΑ), ζητά να μη φορολογούνται τα ταξί με βάση βιβλία ή αποδείξεις, ενώ αντιτίθεται και στην αύξηση του τεκμαρτού εισοδήματος, υποστηρίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες ταξί θα πρέπει να έχουν ετήσιο αφορολόγητο εισόδημα 20.000 ευρώ. Ο Παναγιώτης Μαυρίκης κατήγγειλε την Πανελλήνια Ομοσπονδία για έλλειψη ενδιαφέροντος για τα θέματα του κλάδου, ο οποίος, όπως σημείωσε, «αντιμετωπίζει και την πιθανότητα αύξησης της τιμής των καυσίμων κατά 20 λεπτά, αυξάνοντας στις 3.500 ευρώ το χρόνο τα έξοδα καυσίμων για ένα όχημα που δουλεύει δύο βάρδιες».
 
Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ κατήγγειλε την κινητοποίηση ως αντισυνδικαλιστική και σημείωσε ότι η ομοσπονδία έχει ήδη καταθέσει πρόταση στο υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας τεκμαρτό φόρο κατά αυτοκίνητο και βάρδιες, εκφράζοντας και αυτή την αντίθεσή της στο λογιστικό προσδιορισμό του εισοδήματος των ιδιοκτητών ταξί.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο