Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

“Αποκλείει από το διάλογο τα περισσότερα μπλόκα ο Πρωθυπουργός” – Σκληρό μήνυμα της Νίκαιας – Στο Μαξίμου Τέμπη και Μικροθήβες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αμετακίνητοι στις απόψεις τους οι αγρότες της Νίκαιας, επιμένουν ότι δεν θα πάνε στο σημερινό ραντεβού, ζητούν νέα συνάντηση αύριο και καταγγέλλουν την κυβέρνηση για προσπάθεια διάσπασης.

Η Όλγα Γεροβασίλη, χθες, τόνιζε “ευελπιστούμε ότι στη συνάντηση αυτή θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου ακόμα και συλλογικότητες αγροτών και συντονιστικά των μπλόκων που μέχρι σήμερα δεν ήταν θετικοί απέναντι στην κυβερνητική πρόσκληση για διάλογο”.

Ωστόσο η άποψη των αγροτών της Νίκαιας, όπως είπε ο Σωκράτης Αλιφτείρας, ότι η κυβέρνηση επιλέγει να συζητήσει με εκπροσώπους 35 μπλόκων και όχι με τους εκπροσώπους 69 μπλόκων.

Μακάρι να γίνει σήμερα ένας ουσιαστικός διάλογος, είπε ο εκπρόσωπος των αγροτών της Νίκαιας, ωστόσο όπως τόνισε η κυβέρνηση επιλέγει να συζητήσει με τη μειοψηφία και όχι με την πλειοψηφία των αγροτών.

Την ίδια ώρα, ανάλογα μηνύματα στέλνονται προς το Μαξίμου τόσο από τους αγρότες της Κρήτης όσο και οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Ναι, στον διάλογο από Τέμπη – Μικροθήβες

Ξεπεράστηκαν τελικώς οι επιφυλάξεις και οι αμφισβητήσεις και θα καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών, καθώς και οι εκπρόσωποι άλλων 38 μπλόκων που συμπαρατάσσονται μαζί τους.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα Τέμπη Παναγιώτης Καλογιάννης και από τις Μικροθήβες Χρήστος Μάντσιος, που θα συμμετάσχουν στο τραπέζι του διαλόγου δηλώνουν ότι το πρόβλημα της εμπλοκής παρακάμφθηκε από τη στιγμή που δόθηκαν διευκρινίσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, για το ποιοι θα είναι οι συμμετέχοντες στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, αφού υπήρχαν ενστάσεις από Τέμπη και Μικροθήβες, καθώς δεν ήθελαν να καθίσουν και με εκπροσώπους από άλλους φορείς που τους θεωρούν μη αγρότες, δεν ανήκουν στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και δεν έχουν βγει στα μπλόκα.

Ήδη, από χθες το βράδυ, σε ένδειξη “καλής θέλησης” οι αγρότες των δύο μπλόκων άνοιξαν το δρόμο σε Τέμπη και Μικροθήβες.

Βέβαιη είναι η συμμετοχή των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων. Όπως είπαν τα μέλη της, Χρήστος Γκόντιας και Γιάννης Παναγής θα έχουν συναντήσεις και με τους προέδρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σήμερα, αλλά και τους προέδρους Ποταμιού, ΑΝΕΛ και Ένωσης Κεντρώων αύριο.

Τι θα προτείνει στους αγρότες ο Αλέξης Τσίπρας:

– Ασφαλιστικό: Εισφορές 12% ή 15% ή 20% του φορολογητέου εισοδήματος. Την επιλογή θα κάνουν οι αγρότες
– Αγροτικό μητρώο: Θα θεωρούνται κατά κύριο επάγγελμα αγρότες όσοι έχουν το 51% του εισοδήματος από αγροτικές δραστηριότητες
– Εργόσημο και για τα μέλη της οικογένειας
– Με το εργόσημο τα μέλη της οικογένειας θα έχουν ασφάλιση
– Επεκτείνεται το εργόσημο και στους παράνομα διαμένοντες αλλοδαπούς
– Ταχύτερη επιστροφή Φόρων και ταχύτερος συμψηφισμός ΦΠΑ
– Δέσμευση για φορολογικές ελαφρύνσεις στα χαμηλά εισοδήματα

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε