Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αποκλεισμένος ο Ιερός Βράχος – Νέα ένταση ανάμεσα σε συγκεντρωμένους και ΜΑΤ

Ώρα 17:48 Τα ΜΑΤ απωθούν τους συγκεντρωμένους - ΦΩΤΟ NEWSIT

– Το θέατρο του παραλόγου μπροστά από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης συνεχίζεται
– Ένταση νωρίτερα ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ, συμβασιούχους και φοιτητές
– Οι αστυνομικοί απώθησαν τους φοιτητές προς τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Σε… κοινή (διεθνή) θέα, η Ακρόπολη εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης ανάμεσα στους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού, που ζητούν τα δεδουλευμένα τους, και τα ΜΑΤ. Που νωρίτερα έστησαν ολόκληρη επιχείρηση για να θέσουν τέλος στην ομηρεία του αρχαιολογικού χώρου.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έντασης

Και όλα αυτά μπροστά στα έκπληκτα μάτια τουριστών και διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων. Οι συμβασιούχοι παρέμειναν στο σημείο, ενώ λίγη ώρα αργότερα εκεί βρέθηκαν και φοιτητές, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Γρήγορα, όμως, τα πνεύματα ηρέμησαν.
Ώρα 17:55 Στιγμιότυπα έντασης υπό βροχή... ΦΩΤΟ NEWSIT
Τα όσα γίνονται στη σκιά του Ιερού Βράχου αποτελούν το νέο σημείο τριβής ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής εμμέσως πλην σαφώς τόνισε ότι οι συμβασιούχοι προσλήφθηκαν χωρίς κριτήρια όταν στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού βρισκόταν ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. «Ήταν υποχρέωση της Πολιτείας να παρέμβει ώστε να είναι ανοιχτός ο Ιερός Βράχος», επεσήμανε ο Γιώργος Πεταλωτής αναφερόμενος στην επιχείρηση που «στήθηκε» νωρίτερα.

Χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις εργασιακές απαιτήσεις των συμβασιούχων, επανέλαβε ότι δεν προβλέπεται να μονιμοποιηθούν γιατί το απαγορεύει ο νόμος, αλλά ξεκαθάρισε ότι θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Την ίδια ώρα, η Νέα Δημοκρατία, δια του εκπροσώπου της, Πάνου Παναγιωτόπουλου, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τον αποκλεισμό της Ακρόπολης, αλλά συγχρόνως πήρε αποστάσεις και από τους εργαζομένους.

«Είμαστε απολύτως αντίθετοι, ως Νέα Δημοκρατία, με τέτοιες πράξεις, όπως η κατάληψη της Ακρόπολης από τους συμβασιούχους. Από την άλλη πλευρά, όμως, πρέπει να καταλάβει και η κυβέρνηση ότι με τα ΜΑΤ δεν λύνονται τα προβλήματα των διαφόρων κοινωνικών ομάδων. Γιατί είναι η στάση της κυβέρνησης, που σπρώχνει τους συμβασιούχους σε απεγνωσμένες κινήσεις. Που είναι, επιτέλους, οι αρμόδιοι υπουργοί, για να κάνουν διάλογο, για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα;», ανέφερε στη δήλωσή του ο Π. Παναγιωτόπουλος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε