Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Αποκλειστικό NEWSIT: Προσοχή στις αποδείξεις που μαζεύετε!

Καφετέρια ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Καφετέρια ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δείτε πώς έχει στηθεί μία ολόκληρη κομπίνα για την φοροδιαφυγή με την έκδοση “δίδυμων” αποδείξεων.
Δείτε τη μανία των Ελλήνων για τις αποδείξεις.

Κομπίνα για… χρυσό μετάλλιο! Προγραμματιστές ταμειακών μηχανών αποκαλύπτουν στο NewsIt.gr πως ένα κρυφό πρόγραμμα επανέκδοσης «δίδυμων» αποδείξεων, κοροϊδεύουν – και φιλοδοξούν να συνεχίζουν να το κάνουν – τους ράμπο του σώματος ειδικών ελέγχων του υπουργείου! 

Πρόκειται για…ειδικό ηλεκτρονικό πρόγραμμα, που εγκαθίσταται στον υπολογιστή της ταμειακής μηχανής, «και πολύ απλά εκδίδει μια νόμιμη απόδειξη, και κρατάει σε ένα κρυφό αρχείο μια πανομοιότυπη» εξηγεί στο NewsIt.gr ο Πέτρος Μαράσογλου, προγραμματιστής ταμειακών μηχανών «και όταν χρειαστεί, η δίδυμη αυτή απόδειξη επανεκδίδεται, χωρίς φυσικά αυτή να έχει πραγματικό αντίκρισμα στη εφορία! Αυτό γίνεται συνήθως όταν η απόδειξη εκδίδεται από υπολογιστή, και όχι από μια αυτόνομη ταμειακή μηχανή».

Σερβιτόρος για πολλά χρόνια σε καφετέριες της Αθήνας, περιγράφει την κομπίνα: «φτάνει μια παρέα, και δίνει παραγγελία. Τότε εκδίδεται μια νόμιμη απόδειξη, φτάνει στο τραπέζι της παρέας, όμως την ίδια στιγμή η ίδια απόδειξη αποθηκεύεται στην μνήμη ενός κρυφού προγράμματος. Αν στα επόμενα λεπτά, μισή ώρα, φτάσει μια άλλη παρέα και κάνει την ίδια ή παρόμοια παραγγελία, τότε δίνεται «σήμα» και αυτή η…μαιμού απόδειξη επανεκδίδεται. Ο πελάτης δεν τσεκάρει την ώρα, ή δεν ξέρει ότι μια παρόμοια απόδειξη υπάρχει ίσως στο παραδιπλανό τραπέζι!».

Ο τσεκαδόρος δίνει “σήμα” για έκδοση δίδυμης μαϊμού απόδειξης

Και εδώ είναι το εντυπωσιακό σημείο: ποιος είναι αυτός που δίνει το σήμα! Κάθε κατάστημα μαζικής εστίασης που… σέβεται τον εαυτό του, έχει και έναν έμπιστο τσεκαδόρο, ο οποίος δεν τσεκάρει – όπως ίσως όλοι νομίζουμε – μόνο το προσωπικό και τα εμπορεύματα που διακινούνται. «Ο τσεκαδόρος» εξηγεί έμπειρος και εν ενεργεία σερβιτόρος στο NewsIt.gr «είναι αυτός που βλέπει ποιες παραγγελίες είναι ίδιες με άλλες, σε πόσο χρόνο διαφορά δόθηκαν στον σερβιτόρο, και σε ποιες από αυτές θα κοπούν οι μαϊμού επανεκδιδόμενες αποδείξεις». 

Αν τώρα έρθει ο έλεγχος, δεν θα μπορέσει να εντοπίσει το κρυφό πρόγραμμα. Όπως εξηγεί ο κύριος Μαράσογλου «οι ράμπο της εφορίας δεν διαθέτουν την ηλεκτρονική παιδεία για να εντοπίσουν αυτό το «κρυφό» πρόγραμμα. Εδώ καλά-καλά δεν μπορούν να ελέγξουν τα κανονικά βιβλία, θα ελέγξουν τα ηλεκτρονικά;». 

Και όμως μας καταγγέλλει ο κύριος Μαράσογλου αυτό συμβαίνει γιατί κανονικά πρόσβαση στο πρόγραμμα το οποίο είναι υπεύθυνο για την επικοινωνία του φορολογικού μηχανισμού και του ηλεκτρονικού υπολογιστή, κατά το νόμο έχει μονάχα ο εξουσιοδοτημένος από το υπουργείο Ανάπτυξης προγραμματιστής/τεχνικός. Το κακό αρχίζει όταν σε αυτό έχουν πρόσβαση: οι σερβιτόροι, οι τσεκαδόροι, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κτλ!

Οι εταιρίες που πουλάνε τέτοια συστήματα παραγγελιο-ληψίας, όπως λέγονται, με τέτοια «έξυπνα» προγράμματα, απλώς πρέπει να ακούσουν το σύνθημα: «θέλω και μαύρες αποδείξεις»…και μετά όλα παίρνουν το δρόμο τους!

Ακούστε απόσπασμα από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με προγραμματιστή εταιρείας ταμειακών μηχανών.

    

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε