Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αποκλειστικό Νewsit: Ο Υφυπουργός Παιδείας Πανάρετος έχρισε οδηγό του για μια μέρα μόνιμο εκπαιδευτικό!

– Έγγραφο αποκαλύπτει ότι ζήτησε για οδηγό μόνιμο εκπαιδευτικό αποσπασμένο στο γραφείο του
– Ο ίδιος απαντά ότι αυτό έγινε μόνο για μία ημέρα
– Η ίδια η υπουργός έχει καταδικάσει το “φαινόμενο” εκπαιδευτικοί να υπηρετούν στα γραφεία υπουργών και υφυπουργών

To Newsit αποκαλύπτει έγγραφο με το οποίο ο Υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος ζητά να χρίσει οδηγό του, μόνιμο εκπαιδευτικό που έχει αποσπάσει στο γραφείο του.

Αρχικά η είδηση μας σόκαρε όμως μετά από επικοινωνία που είχαμε με το γραφείου του Υφυπουργού, πληροφορηθήκαμε πως αυτό συνέβη μόνο για μια μέρα και για λόγους διαδικαστικούς και πως τώρα ο κ.Πανάρετος έχει κανονικό οδηγό.

Σε κάθε περίπτωση προκαλεί βαθύτατο προβληματισμό η συμπεριφορά του Υφυπουργού ο οποίος έστω και για μια ημέρα θέλησε να κάνει οδηγό έναν εκπαιδευτικό.

Ερευνώντας περισσότερο το θέμα, γνωστοποιήσαμε το περιοχόμενο του εγγράφου στο Σωματείο Οδηγών της Διεύθυνσης Κρατικών οχημάτων του Υπουργείου Εσωτερικών που είναι και ο φορέας που τροφοδοτεί με οδηγούς το Υπουργικό Συμβούλιο και τις Ξένες αποστολές.

Εκπρόσωποι των οδηγών μας ενημέρωσαν πως απο τον Οκτώβριο του 2009  που έχει αναλάβει ο κύριος Πανάρετος τα καθήκοντα του υφυπουργού του έχουν στείλει 4 οδηγούς και όλους τους έχει γυρίσει πίσω δίχως να υπάρχει βάσιμη αιτιολογία π.χ. ότι ήταν κακοί οδηγοί.

Ενα ακόμη ζήτημα που εγείρεται είναι το θέμα των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στα γραφεία υφυπουργών και γενικών γραμματέων του Υπουργείου Παιδείας γεγονός που η ίδια η υπουργός κυρία Άννα Διαμαντοπούλου είχε καταδικάσει και είχε εξαγγείλει πως θα επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις.



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Γ. ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ

Oύτε αποσπασμένος εκπαιδευτικός, ούτε οποιοσδήποτε άλλος συνεργάτης του Υφυπουργού, ούτε και ο ίδιος ο Υφυπουργός οδήγησε ποτέ το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που έχει διατεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Λόγω προσωρινής έλλειψης οδηγών για μικρό χρονικό διάστημα, το αυτοκίνητο παρέμεινε ακινητοποιημένο, χωρίς να έχει κανείς δυνατότητα πρόσβασης σε αυτό. Επειδή στο αυτοκίνητο είχαν μείνει σημειώσεις του Υφυπουργού που του ήταν απαραίτητες,  συνεργάτης του γραφείου του ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών να του δοθεί το κλειδί του αυτοκινήτου για να μπορέσει να πάρει τις σημειώσεις αυτές. Η αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Εσωτερικών ενημέρωσε ότι ούτε ο Υφυπουργός, ούτε οι οδηγοί του Υπουργείου Παιδείας μπορούν να χρεωθούν το κλειδί του αυτοκίνητου του Υπουργείου Εσωτερικών.  Για να αντιμετωπιστεί η αδυναμία αυτή, η Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης συνέστησε να γίνει έγγραφο αίτημα από το γραφείο του Υφυπουργού όπου θα ζητούνταν να χρεωθεί το κρατικό αυτοκίνητο σε συνεργάτη του Υφυπουργού, κάτοχο άδειας οδήγησης αυτοκινήτου, όπως και έγινε. Η υπόδειξη αυτή έγινε διότι ο νόμος επέτρεπε μόνο αυτή την λύση για να υπάρχει πρόσβαση στο αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο ουδέποτε μετακινήθηκε καθ’ όλο το διάστημα απουσίας υπηρεσιακού οδηγού. Σημειώνεται, ότι στο διαστημα αυτό, ο Υφυπουργός αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει επανειλημμένα, είτε το προσωπικό του αυτοκίνητο είτε ταξί, με δικά του έξοδα.

Όσον αφορά τους τρείς οδηγούς που είχαν διατεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο ένας αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης, ο δεύτερος μετατέθηκε στην πρότερη Υπηρεσία του κατόπιν δικής του αίτησης και για τον τελευταίο ζητήθηκε αντικατάσταση.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε