Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων σε τέσσερα υπουργεία

Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων σε τέσσερα υπουργεία

– “Περισσεύουν” 3.500 δημόσιοι υπάλληλοι μετά τα νέα οργανογράμματα
– 2.000 ήδη έχουν επιλεγεί για διαθεσιμότητα
– Ακολουθεί μείωση των θέσεων εργασίας σε άλλα τέσσερα υπουργεία
– 12 μήνες με το 75% του μισθού και μετά απόλυση χωρίς αιτιολόγηση

Η διαταγή από το Μαξίμου είναι να προχωρήσουν άμεσα τα υπουργεία στη διαμόρφωση των νέων δομών. Μόνο από την αναδιάρθρωση θα προκύψει ένα όφελος 18 εκατομμυρίων, χωρίς να υπολογίζεται το κέρδος από τις μειώσεις στους μισθούς λόγω διαθεσιμότητας ή και απολύσεων υπαλλήλων.

Ήδη με βάση τα νέα οργανογράμματα προκύπτουν σε τέσσερα υπουργεία επιπλέον 3.500 υπάλληλοι. Πολλοί δύσκολα οι υπάλληλοι αυτοί θα βρουν μια άλλη θέση στο Δημόσιο καθώς θα προκύψουν και άλλες κενές θέσεις με την αναδιάρθρωση που θα έρθει στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη ενώ ξεχωριστή διαδικασία προβλέπεται για τα πολυδαίδαλα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Παιδείας. Ήδη έχουν εγκριθεί και παρουσιαστεί οι εκθέσεις αξιολόγησης δομών του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στα νέα οργανογράμματα θα προβλέπεται μείωση δομών που θα φθάνει ακόμη και στο 50%. Οι εργαζόμενοι που είναι πλεονάζοντες θα μπουν άμεσα σε καθεστώς διαθεσιμότητας, θεωρείται ιδιαιτέρως δύσκολο να μπορέσουν να μετακινηθούν στο σύνολό τους σε κενές θέσεις άλλων φορέων, εντός ενός έτους. Υπενθυμίζεται ότι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία επανατοποθέτησης, ούτε για τους 2.000 υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στο τέλος του 2012.

Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στο Υπουργείο Εργασίας υπάρχει μείωση οργανικών μονάδων κατά 37%, ενώ κατ εξαίρεση, ενισχύεται με επιπλέον υπαλλήλους το Σ.ΕΠ.Ε για αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς. Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπάρχει μείωση των οργανικών μονάδων κεντρικής υπηρεσίας και περιφερειακών υπηρεσιών κατά 58%. Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης η μείωση των οργανικών μονάδων φθάνει το 26% και στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης υπάρχει μείωση της τάξης του 53%.

Διαβάστε επίσης:

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε