Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Απόλυτο αδιέξοδο μεταξύ ΟΛΜΕ-Υπουργείου – Δεν διορθώνονται τα γραπτά!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Υπ. Παιδείας: Δεν δίνουμε περισσότερα χρήματα στους βαθμολογητές
– ΟΛΜΕ: Δεν βγάζουμε βαθμολογία

Σε πλήρη αδιέξοδο οδηγείται η κατάσταση στην παιδεία, καθώς το υπουργείο Παιδείας εμμένει κατηγορηματικά στις θέσεις του και την ΟΛΜΕ να απαντά πως στην αδιαλλαξία θα απαντα με αδιαλλαξία. Όλο αυτό το σκηνικό παίζεται στις πλάτες των μαθητών που αγωνιούν για τις βαθμολογίες τους και το μέλλον τους, αλλά ουδείς φαίνεται να ενδιαφέρεται για το δικό τους άγχος. 

Σύμφωνα με non paper του υπουργείου Παιδείας, το οποίο ανέλυε την πρόταση που έχει κάνει ήδη στους εκπαιδευτικούς, διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως δεν προτίθεται να προβεί σε καμία διόρθωση επί της πρότασης, λέγοντας ουσιαστικά όχι σε οποιοδήποτε είδος διαπραγμάτευσης. 

Από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ παραμένει ανυποχώρητη και αρνείται τη βαθμολόγηση των γραπτών των πανελληνίων, κρατώντας έτσι σε “ομηρία” τους 90.000 υποψηφίους, αλλά και τις οικογένειές τους. 

Μετά το non paper και την αδιάλλακτη στάση του υπουργείου, η ΟΛΜΕ μέσω του NewsIt απαντά πως από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η στάση του υπουργείου, τότε και εκείνοι με τη σειρά τους αρνούνται να διαπραγματευτούν., 

Η αποχή των βαθμολογητών συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη, οπότε θα συνεδριάσει και πάλι η ΟΛΜΕ γιά τα περαιτέρω. Όπως όμως λένε στο Newsit μέλη της ΟΛΜΕ, “δεν πρόκειται να βαθμολογηθούν γραπτά, αν δεν κάνει βελτιωμένη πρόταση το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς περικοπή της αποζημίωσης και με άμεση καταβολή των χρημάτων”.

Με δεδομένο ότι παραμένει αβαθμολόγητο το 20 με 25% των γραπτών, ακόμη και να λήξει την Τρίτη η αποχή, θα απαιτηθούν 6 ως 8 ημέρες γιά να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Άρα τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην καλύτερη περίπτωση στα τέλη Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης:

Αβαθμολόγητα χιλιάδες γραπτά των πανελλαδικών

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε