Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Αποστολή 20.000 βιβλίων σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου

Από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους που ξεκίνησε το πρόγραμμα «ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ», έχουν προσφερθεί 20.000 βιβλία και γραφική ύλη.

Η φιλανθρωπική εταιρεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ξεκίνησε δυναμικά την ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών σε ακριτικές ελληνικές περιοχές αλλά και την δωρεάν διάθεση βιβλιακού υλικού και γραφικής ύλης σε ελληνόπουλα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προσφέροντας χιλιάδες βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου με σκοπό την ενίσχυση της εθνικής προόδου και την πνευματική ανάπτυξη των νέων μας.

Σε συνεργασία με τους Δήμους των ανωτέρω ακριτικών νησιών έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια να στραφούν τα παιδιά από τη μικρή τους ηλικία στην ανάγνωση βιβλίων, να υπάρξει εξοικείωση με αυτό, να αποκτήσουν σχέση ζωής, να συνειδητοποιήσουν την αξία και τη χρησιμότητα του ως πηγή γνώσης και πνευματικής καλλιέργειας.

Στις προτεραιότητες της Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» είναι να φτάσει σε κάθε ακριτική γωνιά της Ελλάδος η βοήθεια της εμπλουτίζοντας τη σχολική βιβλιοθήκη κάθε ακριτικού χωριού, κάθε σχολείου που χρήζει ανάγκης για να μπορούν τα παιδιά ιδίως των απομακρυσμένων αυτών περιοχών του τόπου μας να γνωρίσουν ένα πιστό φίλο το βιβλίο, το οποίο δεν μας αρνείται ποτέ τη συντροφιά του και είναι πάντα πρόθυμο να μας ενημερώσει και να μας ψυχαγωγήσει.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο Onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε