Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Απόστολος Γκλέτσος: Πριν την Ειδομένη, πέρασε από τον Πειραιά

Απόστολος Γκλέτσος: Πριν την Ειδομένη, πέρασε από τον Πειραιά

Πριν ξεκινήσει για να φτάσει στην Ειδομένη, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο δήμαρχος Στυλίδας και πρόεδρος του κόμματος Τελεία, Απόστολος Γκλέτσος βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά για να συναντήσει πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο Απόστολος Γκλέτσος επισκέφτηκε πρόσφυγες και μετανάστες που μένουν στην πύλη Ε1 και μίλησε μαζί τους, ζητώντας τους να κάνουν κουράγιο και υπομονή. «Είναι δύσκολη η κατάσταση στη χώρα μας. Κάντε κουράγιο, είναι μια δύσκολη στιγμή» είπε ο δήμαρχος Στυλίδας μιλώντας με Σύρο που βρίσκεται στην Ελλάδα 12 χρόνια αλλά λόγω ανεργίας μένει, προσωρινά, στο λιμάνι.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Απόστολος Γκλέτσος άκουσε την ιστορία μιας γυναίκας από τη Συρία, που έχασε τον άνδρα της και πήρε τον 12χρονο γιο της για να τον σώσει από τον εμφύλιο. Ο σύζυγός της σκοτώθηκε στον πόλεμο. Εκείνη, αποφάσισε να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς για να γλιτώσει το παιδί της. Θέλει να πάει στη Γερμανία. Αλλά τα σύνορα, είναι κλειστά.

“Είμαι δυο μήνες στην Ελλάδα και περιμένω να πάω στη Γερμανία αλλά έχουν κλείσει τα σύνορα”, είπε η γυναίκα στον Απόστολο Γκλέτσο.

“Αυτό που βλέπαμε από τα κανάλια το βλέπουμε και τώρα ζωντανά. Δεν ήμασταν έτοιμοι για το προσφυγικό. Τα απλά τα κάναμε δύσκολα”, τόνισε ο δήμαρχος Στυλίδας και επανάλαβε πως οι δήμοι δεν παίρνουν λεφτά από το κράτος, αντίθετα με τις ΜΚΟ. “Δεν έχουμε καμπ και δεν έχουμε χρήματα για να φτιάξουμε καμπ. Ας μας πουν οι δήμαρχοι αν έχουν πάρει χρήματα για τα καμπ”, είπε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην Ειδομένη, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στα σύνορα την περασμένη Κυριακή όταν Σκοπιανοί αστυνομικοί πυροβόλησαν πρόσφυγες που βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος. “Εμείς προκαλέσαμε τους Σκοπιανούς και την Παρασκευή θα ζητήσω εισαγγελική παρέμβαση γιατί πυροβόλησαν. Είναι πλέον εγκληματίες. Θα πάω στον εισαγγελέα στο Κιλκίς”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά την πύλη Ε1 και τη συνάντησή του με μετανάστες, ο Απόστολος Γκλέτσος επισκέφθηκε το υπουργείο Ναυτιλίας, όπου είχε συνάντηση με αξιωματικούς του Λιμενικού και ενημερώθηκε για την κατάσταση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε