Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Απόσβεση του δημοσίου χρέους μέσω παραλιών – Ποιές βρίσκονται στη λίστα

Απόσβεση του δημοσίου χρέους μέσω παραλιών – Ποιές βρίσκονται στη λίστα

Γκάζι στην προετοιμασία για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας πατά η κυβέρνηση. Στην πρώτη γραμμή για τον περιορισμο του δημόσιου χρέους οι παραλίες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν “χαράξει” δύο ηπειρωτικά αναπτυξιακά τόξα από την Αττική μέχρι τον Έβρο και από την Αργολίδα μέχρι τα Ιωάννινα ενώ έχουν δημιουργήσει δύο “καλάθια” με τα ακίνητα που βρίσκονται σε ορεινούς όγκους και νησιωτικές περιοχές.

Στη συνέχεια τα χώρισαν σε τρεις κατηγορίες δηλαδή σε οικόπεδα, εκτάσεις με κτίσματα και αιγιαλό. Τα ακίνητα έχουν χωριστεί σε ελεύθερα και ενοικιαζόμενα.

Η εντολή είναι οι ανακοινώσεις να γίνονται με το σταγονόμετρο ώστε να μην υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και γιατί πολλά ακινητα είναι μπλεγμένα και ενδέχεται να εγερθούν αξιωσεις και να ανακινηθούν ζητήματα.

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, υπάρχουν εκατοντάδες παραλίες που αντέχουν την τουριστική αξιοποίηση. Κάθε αξιοποίηση ωστόσο θα περιλαμβάνει και μελέτη των ευεργετημάτων, που θα χρησιμοποιείται ώστε να πεισθύν οι τοπικές κοινωνίες, για τη χρησιμότητα κυρίως καθώς θα μειωθεί η ανεργία.

Το ρεπορτάζ του Έθνους αναφέρει ότι το “σύνθημα” από το Μαξίμου, είναι ότι “η Ελλάδα δεν ειναι μόνο το Ελληνικό”.

Έχει ζητηθεί ήδη από την ΚΕΔ και την ΕΤΑ να ορίσουν τα ακίνητα που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους και θεωρούν ότι μπορούν να αξιοποιηθούν.

Στον πόλεμο κατά του χρέους θα πρωτοστατήσουν οι παραλίες:

Φιλέτο θεωρείται ο Σαρωνικός. Εκεί, στην ευθύνη της ΕΤΑ είναι οι μαρίνες και οι πλαζ, από τον Πειραιά και μέχρι το Σούνιο, αλλά και οικόπεδα με κέντρα διασκέδασης και ξενοδοχεία. “Όπου υπάρχουν συμβόλαια θα τηρηθούν, όπου τελειώνουν το ακίνητο θα μπαίνει στο καλάθι” λέει συνεργάτης του πρωθυπουργου στο Έθνος.

Σε ό,τι αφορά τις παραλίες και τους αιγιαλούς, στην ηπειρωτική Ελλάδα και στο Ιόνιο, μερικές από τις περιπτώσεις που εξεταζονται είναι:

Ανατολικό τόξο:

Εύβοια: ακτή Αγίου Μηνά, ακτή Αιδηψού, ακτή Αμαρύνθου
Φθιώτιδα: Αρκίτσα, Καμμένα Βούρλα
Μαγνησία: ακτή Βόλου, Δράκεια, κτήμα Καλά Νερά
Πιερία: Σκάλα Σκοτίνας, έκταση Ξενία Πλαταμώνα -το ξενοδοχείο δεν λειτουργεί , Χασκάρα
Θεσσαλονίκη: παραθαλάσσιες εκτάσεις στην Επανομή, την Αγία Τριάδα και την Ασπροβάλτα.
Χαλκιδική: Αρναία, κτήμα Άγιος Ιωάννης Σιθωνίας, Μονοδένδρι, κτήμα Νέας Φώκαιας, Νέα Μουδανιά
Καβάλα: ακτή Kαλαμίτση, κτήμα Νέας Ηρακλείτσας

Δυτικό τόξο:

Κόρινθος: ακτή Σικυώνος, ακτή Βραχατίου, Πευκίας Ξυλοκάστρου
Αργολίδα: Τολό
Κέρκυρα: ακτή Κορακιάνα, Ερμόνες, Κανονι
Κεφαλονιά: Μακρύς Γυαλός, Καταβόθρες, Τραπεζάκι
Ηλεία: Βαρθολομιό, ιαματικές πηγές Κουνουπελίου
Θεσπρωτία: τέσσερις νησίδες.

Επίσης ετοιμάζεται ρύθμιση για την εξαγορά των καταπατημένων εκτάσεων για εισροή 1,5 δισ. ευρω στα δημόσια ταμεία την περιοδο 2011 – 2013.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε