Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αποθεώνει Μιχαλολιάκο και Χρυσή Αυγή ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων

Αποθεώνει Μιχαλολιάκο και Χρυσή Αυγή ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.02.2013 | 09:46

Με επιστολή του ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος υπερασπίζεται τη Χρυσή Αυγή, στρέφεται κατά Παπούλια και πολιτικών αρχηγών, αποκαλεί ''αναρχοκομμουνιστές'' τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ κατηγορώντας τους για το ''κάψιμο'' της Αθήνας.

Λίγες ημέρες μετά την αποθεωτική νεκρολογία στον χουντικό Ν.Ντερτιλή, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος ξαναχτυπά με μία κατάπτυστη επιστολή αποθέωσης της Χρυσής Αυγής.

''Λάβρος'' ο Αμβρόσιος εγκαλεί:

- Τον Κάρολο Παπούλια επειδή δεν καλεί τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής στις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών

- Όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ιδιαιτέρως τους Σαμαρά και Βενιζέλο για ''έλλειμμα Δημοκρατίας στην ψυχή τους!''

- Τον Μίμη Ανδρουλάκη επειδή αρνήθηκε να λάβει μέρος στην ορκωμοσία της Βουλής μαζί με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Ο Μητροπολίτης-εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ''τσουβαλιάζει'' τη Χρυσή Αυγή με το Κ.Κ.Ε και το ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας πως οι ιδέες τους είναι εξίσου ανατρεπτικές και επικίνδυνες.
Μάλιστα ως αστυνομικός Επιθεωρητής, ανακριτής και δικαστής κατηγορεί και καταδικάζει τους ''αναρχοκομμουνιστές'' του Κ.Κ.Ε και του ΣΥΡΙΖΑ για το κάψιμο της Αθήνας, της Marfin και της εγγύου.

Στο επιστολικό του παραλήρημα υπενθυμίζει το συνωστισμό της Ρεπούση και το ότι η Α.Παπαρήγα απαγορεύει στο ΣΔΟΕ να μπει στον Περισσό και να πραγματοποιήσει οικονομικό έλεγχο στο Κ.Κ.Ε.

Διαβάστε όλη την επιστολή.

«Οργή μας προκάλεσε η στάση του Βουλευτή κ. Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος αρνήθηκε να λάβει μέρος στην ορκωμοσία της Βουλής, επειδή στην Αίθουσα του Κοινοβουλίου παρίσταντο οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Όπως επίσης μεγάλη θλίψη μας γέμισε η παράλειψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια νά συμπεριλάβει στη Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών τον εκπρόσωπό της κ. Νίκο Μιχαλολιάκο. Ωσαύτως πολλή αγανάκτηση μας προκάλεσε η στάση των ΜΜΕ, άνάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και το Κανάλι της Κρατικής -και όχι της Δημόσιας, όπως συνηθίζουν να την ονομάζουν, ναρκισσευόμενοι, οι δημοσιογράφοι της πρωϊνής ζώνης της ΝΕΤ- τα οποία κατά την προεκλογική περίοδο επιμελώς αγνόησαν το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά, όλως παραδόξως, μετά τίς εκλογές δεν έπαυσαν να προβάλλουν πάλιν καί πολλάκις στη διάρκεια της ημέρας και με υπερβάλλοντα ζήλο, το ατυχές εκείνο περιστατικό του «εγέρθητι», ασφαλώς για να τους εκθέσουν!

Έτσι μεταξύ τών άλλων καταπατήθησαν και τα ανθρώπινα δικαιώματα μιάς μερίδος Ελλήνων Πολιτών. Τέλος, αυτή καθ' εαυτήν η άρνηση των εκπροσώπων των επτά Κομμάτων στο να κληθή και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στη Σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μαρτυρεί έλλειμμα Δημοκρατίας. Ποτέ δεν περιμέναμε μια τέτοια στάση ιδιαίτερα από τους κ.κ. Σαμαράν καί Βενιζέλον, τους εκπροσώπους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ αντιστοίχως, οι οποίοι οφείλουν να έχουν περίσσευμα καί όχι έλλειμμα Δημοκρατίας στην ψυχή τους!

Δεν δύναμαι να κατανοήσω πως και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ; Ποιοί άραγε κυριολεκτικά έκαψαν την Αθήνα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος; Δεν ήσαν τα ανατρεπτικά στοιχεία, που εντάσσονται στις γραμμές των κομμάτων της αριστεράς; Οι οπαδοί της καποτε ονομάζονταν "αναρχοκομμουνιστές".

Σήμερα άλλαξαν όνομα, όχι όμως και ιδέες! Εκεί, στήν οδό Σταδίου, στο Κατάστημα της Marfin, κάηκε και η δική μας, η Αγγελική από το Αίγιο, έγγυος εξ μηνών! Γιατί άραγε είναι επικίνδυνοι οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής καί δεν είναι εξ ίσου επικίνδυνη και η κα Ρεπούση με τις ανατρεπτικές ιδέες και διδαχές της; Ήταν πράγματι αποτέλεσμα "συνωστισμού" η πάλαι ποτέ καταστροφή της Σμύρνης, όπως διδάσκει η κα Ρεπούση; Στην αληθινή Δημοκρατία όλοι -ανεξαιρέτως όλοι- χωράνε! Και οι κόκκινοι και οι πράσινοι καί οι γαλάζιοι, καθώς επίσης και οι κατακόκκινοι καί οι καταπράσινοι καί οι καταγάλανοι!

Όταν ο Ελληνικός Λαός εκλέγει, ασκεί το δημοκρατικό του δικαίωμα. Εκλέγει και επιλέγει τα πρόσωπα που επιθυμεί! "Σταυρώνει" ή "μαυρίζει", επιδοκιμάζει ή αποδοκιμάζει όποιους επιθυμεί", ανεβάζει ή κατεβάζει Κυβερνήσεις και, τέλος, ψηφίζει Κόμματα, υπό τόν όρον ότι αυτά διαθέτουν το τεκμήριο της νομιμότητος! Το δικαίωμα μιάς επιλεκτικής Δημοκρατίας ουδείς το διαθέτει! Συνεπώς ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε οι Πολιτικοί Αρχηγοί, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε τα επί μέρους πρόσωπα, όπως ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης, έχουν δικαίωμα να εφαρμόζουν μια επιλεκτική Δημοκρατία!

Όλα αυτά τα φαινόμενα καταδεικνύουν, ότι στη Χώρα μας, όπου κάποτε γεννήθηκε Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αυτό το μεγάλο δώρο της κοινωνικής ζωής, δηλ. η γνήσια Δημοκρατία σήμερα στη Ελλάδα μας είναι άρρωστη, παραμορφωμένη από στρεβλώσεις! Πως να δικαιολογήσεις π.χ. την κυρία Παπαρήγα, που απαγορεύει στο ΣΔΟΕ να πραγματοποιήσει οικονομικό έλεγχο στο ΚΚΕ καί στο Μέγαρο του Λαού, εκεί στον Περισσό...»

Διαβάστε επίσης :
   Διαδώστε αυτό το άρθρο