Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αποχώρησαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ από το Υπ.Υγείας

ΩΡΑ 10.55 ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Ελαβαν τη διαβεβαίωση πως θα πληρωθούν τις υπερωρίες και τις αργίες που τους χρωστάνε μέσα σε δύο μέρες

Νωρίτερα επικράτησε ένταση όταν οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να εισβάλλουν στο γραφείο του υφυπουργού Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη γιατί θεώρησαν απαράδεκτη την 45λεπτη καθυστέρησή του.
Την ώρα όμως που ανέβαιναν στο γραφείο του, εκείνος κατευθυνόταν μαζί με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Νίκο Πολύζο προς το αμφιθέατρο.
Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεσμεύτηκε  να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα οφειλόμενα από υπερωρίες, αργίες και νυχτερινά σύμφωνα με τις καταστάσεις που έχουν στείλει τα νοσοκομεία.
Αυτή η διατύπωση δεν άρεσε στους εργαζόμενους οι οποίοι ζήτησαν διευκρινήσεις αλλά ποτέ δεν τις έλαβαν.
Αποχωρώντας είπαν πως δινουν περιθώριο δύο ημερών στην κυβέρνηση να φανεί συνεπής σε αυτά που τους εξήγγειλε διαφορετικά θα βγουν και πάλι στους δρόμους.

Θυμίζουμε πως γιατροί, νοσηλευτές αλλά και πληρώματα του ΕΚΑΒ  διαμαρτύρονται για την κακή κατάσταση στην Υγεία αλλά και γιατι ειναι απλήρωτοι τις εφημερίες οι εργαζόμενοι.
Το ΕΚΑΒ υπολειτουργεί αφού οι εργαζόμενοι είναι σε επίσχεση εργασίας από τις 4 Απριλίου.

‘Οπως καταγγέλουν από το ΕΚΑΒ, υπάρχουν μόνο 60 ασθενοφορα για 6 έως 7 εκατομμύρια πολίτες τα οποία είναι και σε άθλια κατάσταση. Τα περισσότερα όπως λένε είναι από το 2004 και έχουν το καθένα 600.000 χιλιόμετρα!

Λένε επίσης οτι με το χάος που έχει δημιουργηθεί με τις εφημερίες αναγκάζονται να περιφέρουν αρρώστους από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε