Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αποχώρησαν όλοι οι μετανάστες από την Υπατία με προορισμό την Κρήτη

Μετανάστες και αλληλέγγυοι προσπάθησαν νωρίτερα να μεταπείσουν έναν μετανάστε να μην αυτοπυρποληθεί.

Αναχώρησαν για το λιμάνι του Πειραιά οι 249 μετανάστες απεργοί πείνας, μετά απο 44 ημέρες απεργίας και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Οι μετανάστες πήραν όλα τα πράγματά τους από την Υπατία και τα φόρτωσαν σε πούλμαν τα οποία είχαν ναυλώσει οι αλληλέγγυοι και με κατεύθυνση το λιμάνι του Πειραιά και από εκεί για Κρήτη με έξοδα της ΓΣΕΕ.

Νωρίτερα, ένας μετανάστης λούστηκε με βενζίνη και στην κυριολεξία αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί, καθώς διαφωνούσε με την αποχώρησή τους από το κτίριο της Υπατίας.

Όπως δήλωσε Αμπντούλ Χατζί από το φόρουμ μεταναστών Κρήτης «όλοι πήραν από την αστυνομία τα χαρτιά τους, με τα οποία εξασφαλίζουν καθεστώς ανοχής. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης με τους μετανάστες απεργούς πείνας θα τηρηθούν σε όλα τα ζητήματα».

Παράλληλα ο Γιατρός Θανάσης Καραμπέλης, από την ομάδα παρακολούθησης της υγείας των απεργών πείνας δήλωσε ότι: «όλοι έχουν επιστρέψει από τα νοσοκομεία, εκτός από πέντε που βρίσκονται στην Αγία Όλγα και θα επιστρέψουν σήμερα το πρωί. Τόσο στα νοσοκομεία, όσο και στο κτίριο Υπατία ξεκίνησε η διαδικασία της επανασίτισής τους, χωρίς να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Αύριο θα μπορέσουν να φύγουν με ασφάλεια. Όσοι είχαν κάποιο πρόβλημα υγείας και το εντοπίσαμε μέσα από εξετάσεις, θα είναι υπό παρακολούθηση, μέσα και από την επικοινωνία μας με το φόρουμ μεταναστών Κρήτης. Ευτυχώς δεν προκλήθηκε σε κανέναν σοβαρή βλάβη της υγείας του».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε