Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αποζημίωση 11 εκατ. ευρώ ζητά η οικογένεια της Αγγελικής Χατζηδημητρίου

Αποζημίωση 11 εκατ. ευρώ ζητά η οικογένεια της Αγγελικής Χατζηδημητρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.07.2011 | 18:23
Πρώτη δημοσίευση: 30.07.2011 | 18:11

Πήγε για ρεπορτάζ και ζεί ως "φυτό" εδώ και πέντε χρόνια. Ο λόγος για τη δημοσιογράφο απο τη Χίο που τραυματίστηκε απο σεκιουριτά της ΔΕΗ.

Αποζημιώσεις ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ ζητεί, πέρα από την πρόσφατη ποινική καταδίκη των δύο γιατρών και του φύλακα της ΔΕΗ, η οικογένεια της Χιώτισσας δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου, η οποία εδώ και 5 χρόνια ζει ως "φυτό", από τη "βίαιη απώθηση" ιδιωτικού φρουρού και την αμέλεια γιατρών του νοσοκομείου Χίου.

Συγκεκριμένα, ζητείται ποσό 7 εκατομμυρίων ευρώ από τη ΔΕΗ, τον φύλακα και την εταιρεία φύλαξης και 4 εκατομμύρια από το νοσοκομείο του νησιού, λόγω ηθικής βλάβης και αναπηρίας.

Με πρόσφατη απόφασή του το Πρωτοδικείο Χίου επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή στον παθολόγο Γιάννη Μαλακό, κρίνοντάς τον ένοχο για αμέλεια, 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή στον χειρουργό Αθανάσιο Ρουμελιώτη για αμέλεια και 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή στον φύλακα Γιώργο Παβίτσο για απλή σωματική βλάβη.

Ο δικηγόρος του παθολόγου Γ. Μαλακού, Δημήτρης Γεωργούλης, με δήλωσή του διαψεύδει ότι ο πελάτης του ήταν εκείνος που την έστειλε σπίτι της, θεωρώντας πως πρόκειται για ένα "απλό υστερικό σοκ". Αναφέρει ότι ο παθολόγος την εξέτασε, αφού είχε προσέλθει δύο φορές στον Τομέα Επειγόντων Περιστατικών, και αφού αντιμετωπίσθηκε από γιατρούς της χειρουργικής κλινικής. Υπογραμμίζει επίσης ότι την τρίτη φορά που κλήθηκε από τον σύζυγό της στο νοσοκομείο την εξέτασε συνιστώντας να εισαχθεί στη χειρουργική με εντολή να γίνει αξονική τομογραφία.

Το δικαστήριο, ωστόσο, έπειτα από εξαντλητική διαδικασία πεντέμισι μηνών, δέχθηκε ότι "ο παθολόγος δεν αξιολόγησε με επιμέλεια την κλινική εικόνα της, παρά το γεγονός ότι είχε τα εμφανή συμπτώματα αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, δηλαδή κεφαλαλγία, μούδιασμα γλώσσας, αδυναμία ομιλίας, πτώση επιπέδου συνείδησης, εμετούς , πάρεση δεξιού άνω και κάτω άκρων, αδυναμία στροφής των οφθαλμών και δυσκαμψία αυχένα, το οποίο επεισόδιο μπορούσε να διαπιστώσει ως έμπειρος νοσοκομειακός γιατρός, αλλά εσφαλμένα διέγνωσε υστερικό σοκ, ενώ δεν αναζήτησε αμέσως τον νευρολόγο ώστε να είναι δυνατή η αντιμετώπισή του με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή".

Η 40χρονη δημοσιογράφος Αγγελική Χατζηδημητρίου είχε σπεύσει το πρωί στις 8ης Απριλίου του 2006 να καλύψει για λογαριασμό της τοπικής τηλεόρασης "Πατρίδα" πυρκαγιά στο τοπικό εργοστάσιο της ΔΕΗ και τραυματίσθηκε από τον υπάλληλο ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης ("σεκιουριτά"), ο οποίος, προσπαθώντας να αποτρέψει την είσοδό της, την τραβούσε από το λουρί της κάμερας που είχε περασμένο στο λαιμό της.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο τραυματισμός αυτός, μαζί με τη λάθος διάγνωση των γιατρών του νοσοκομείου και την ολιγωρία τους να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ για να μεταφέρει την χτυπημένη ρεπόρτερ στο νοσοκομείο "Γεννηματάς" στην Αθήνα, ήταν μοιραίος. Με αποτέλεσμα, όπως καταγράφεται στο κατηγορητήριο, να τρέφεται από τότε μέσω γαστροστομίας, να αναπνέει μέσω τραχειοστομίας, να έχει αφωνία και αδυναμία κατάποσης, κλινικά συμπτώματα που συνιστούν το σύνδρομο Locked in (κλειδωμένη στον εαυτό της).   Διαδώστε αυτό το άρθρο