Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

Άρειος Πάγος: Απέρριψε αίτημα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εξελίξεις στην υπόθεση των οκρώ Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στην Ελλάδα τη νύχτα της απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Μια υπόθεση που δημιούργησε “τριβές” μεταξύ των δύο χωρών.

Απορρίφθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, το αίτημα των δύο συνηγόρων των οκτώ Τούρκων αξιωματικών οι οποίοι έφτασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου να συνεδικαστούν οι υποθέσεις του στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Οι συνήγορι των οκτώ αξιωματικών, Χρίστος Μυλωνόπουλος και Όμηρος Ζέλιος, ζητούσαν να συνεκδικαστούν οι αναιρέσεις των οκτώ, επικαλούμενοι μεταξύ των άλλων, ότι αυτό πρέπει να γίνει προς αποφυγή έκδοσης αντιφατικών αποφάσεων, όπως συνέβη με το συμβούλιο εφετών, το οποίο απέρριψε το αίτημα έκδοση για τους πέντε εκ των οκτώ αξιωματικών και το έκανε δεκτό για τους υπόλοιπους τρεις.

Υπενθυμίζεται πως για τις 10, 11 και 13 Ιανουαρίου 2016 είναι προγραμματισμένο να συζητηθούν στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου οι αιτήσεις αναίρεσης κατά των εφετειακών αποφάσεων που αφορούν το αίτημα έκδοσης των αξιωματικών από τις Τουρκικές αρχές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε