Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αρκετές παραβάσεις εντοπίστηκαν στην αγορά Αθήνας και Πειραιά

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχει διαπιστωθεί παραπλάνηση ως προς την τιμή και τη χώρα προέλευσης…

Αρκετές παραβάσεις με ανακριβείς και παραπλανητικές ενδείξεις σε πινακίδες κρεάτων, ψαριών, ξηρών καρπών και άλλων προϊόντων στην αγορά της Αθήνας και του Πειραιά εντόπισαν οι ελεγκτικές αρχές και προωθούνται οι διαδικασίες για την επιβολή προστίμων.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Β. Κεγκέρογλου, με αφορμή τα αποτελέσματα των ελέγχων που προέκυψαν μετά από συνεργασία που είχε με τον γενικό γραμματέα Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκο, για τον έλεγχο της αγοράς Αθήνας και Πειραιά σε ότι αφορά στο θέμα των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχει διαπιστωθεί παραπλάνηση ως προς την τιμή και τη χώρα προέλευσης, το είδος προϊόντος και έχουν παρατηρηθεί συχνές αλλαγές ενδείξεων σε πινακίδες, «ψιλά γράμματα» στα βασικά χαρακτηριστικά των προϊόντων, που δυσχεραίνουν τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης του καταναλωτή.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή διενεργούν ελέγχους, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για τον έλεγχο των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών του ν.2251/94, στις αγορές τροφίμων της Αθήνας και Πειραιά.

Για όλες τις παραβάσεις, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή έχουν συντάξει τις απαραίτητες εκθέσεις και έχουν κινήσει τις σχετικές διαδικασίες για την επιβολή προστίμων.

Σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση ότι ”οι έλεγχοι αυτοί θα είναι συνεχείς, αδιάλειπτοι και εντατικοί, με σκοπό να διασφαλιστεί η σωστή ενημέρωση των καταναλωτών ως προς την τιμή και τα χαρακτηριστικά των προϊόντων, ώστε οι καταναλωτές να επιλέγουν σωστά και σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε