Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αρκούδα, εγκλωβίστηκε στην Εγνατία οδό…

Αρκούδα,  εγκλωβίστηκε στην Εγνατία οδό…

Κατάφερε τελικά, να απομακρυνθεί από το οδόστρωμα,  χωρίς να τραυματιστεί… 

Αρκούδα εγκλωβίστηκε  στον κόμβο του Μικρόκαστρου, στον κάθετο άξονα «Σιάτιστας Κρυσταλλοπηγής» της Εγνατίας οδού. 
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διερχόμενων οδηγών, η αρκούδα κατάφερε να περάσει πάνω από την υποτυπώδη περίφραξη και στην προσπάθειά της,  να διασχίσει το οδόστρωμα εγκλωβίστηκε στον κόμβο του Μικρόκαστρου.

Την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ ειδοποίησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σιάτιστας και έσπευσε στην περιοχή,  προκειμένου να καταφέρει να απομακρύνει με ασφάλεια το ζώο από το οδόστρωμα,  αποτρέποντας κάποιο μοιραίο ατύχημα.

Όταν έσπευσε στο σημείο η ομάδα, το μεγαλόσωμο ζώο είχε καταφέρει,  ευτυχώς,  να απομακρυνθεί από το οδόστρωμα χωρίς να τραυματιστεί. 

Τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία (9 συνολικά από το 2009) με αρκούδες έχουν σημειωθεί στο συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου, δηλαδή στον κάθετο άξονα «Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής», στο οποίο εκτός από την ανεπάρκεια της περίφραξης,  δεν έχει προβλεφθεί ούτε η κατασκευή επαρκών ειδικών περασμάτων για την αρκούδα και την πανίδα γενικότερα ενώ,  δεν υπάρχει η κατάλληλη σήμανση,  που να προειδοποιεί τους οδηγούς να ελαττώσουν ταχύτητα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε