Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Άρση της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα ζητάει ο Α.Τσοχατζόπουλος

 Προσφυγή κατά της απόφασης του Εφέτη Θεοδ. Κανελλόπουλου, στο μέρος που αφορά το ύψος της χρηματικής εγγυοδοσίας και τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, κατέθεσε σήμερα στον Εφέτη ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος που ελέγχεται για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες».

   Με την προσφυγή του ο πρώην υπουργός ζητά από τον Εφέτη να λάβει απόφαση μείωσης του ποσού των 150 χιλιάδων ευρώ που όρισε ως χρηματική εγγύηση αλλά και άρσης του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

    Ο πρώην υπουργός απολογήθηκε πριν λίγες ημέρες για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες», που υπέβαλε το 2010 για την χρήση του 2009.

    Ο κ. Κανελλόπουλος κάλεσε σε απολογία τον κ. Τσοχατζόπουλο μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών κομμάτων και βουλευτών της Βουλής, με βάση στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου και την αποστολή του πορίσματος της στην Δικαιοσύνη.

    Εκτός της επιβολής χρηματικής εγγύησης και του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου ο εφέτης εξέδωσε και εντολή δέσμευσης του ακινήτου του πρώην υπουργού στην Ακρόπολη.

    Για το επίμαχο ακίνητο στην Ακρόπολη ο κ. Τσοχατζόπουλος με δηλώσεις του έχει διευκρινίσει ότι η μονοκατοικία δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010.

    Σε πολυσέλιδο υπόμνημα που παρέδωσε στον κ. Κανελλόπουλο ο πρώην υπουργός παρείχε στοιχεία για την ακριβή οικονομική του κατάσταση τα οποία, όπως τονίζει, δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

    Το αίτημα του κ. Τσοχατζόπουλου θα κριθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Ά.Τσοχατζόπουλος – Πολιτική

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε