Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αρχιεπίσκοπος: "Πάρτε πίσω το κρατικό αυτοκίνητο που μου δίνετε"

Αρχιεπίσκοπος: `Πάρτε πίσω το κρατικό αυτοκίνητο που μου δίνετε`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.12.2012 | 21:59

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, με επιστολή του προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, ζητεί την ανάκληση της διάταξης που περιλαμβάνεται σε σχετική υπουργική απόφαση και αναφέρεται στη δυνατότητα να χρησιμοποιεί κρατικό αυτοκίνητο ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος.

Ο κ. Ιερώνυμος που είχε υποβάλει ανάλογο αίτημα και στον Γιάννη Ραγκούση όταν το 2010 ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επισημαίνει στην επιστολή του: «Ουδέποτε χρησιμοποίησα ούτε επιθυμώ να χρησιμοποιώ κρατικό όχημα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρυθμίσεως και Ηλεκτρονικής Διακυβερνήσεως».

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος υπενθυμίζει ότι ούτε ο προκάτοχος του, αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, είχε κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας. Προσθέτει ότι παρά το γεγονός ότι δεν εφαρμόσθηκε αυτή η δυνατότητα, να εξυπηρετείται δηλαδή ο εκάστοτε αρχιεπίσκοπος με κρατικό όχημα, παρέχει οπωσδήποτε άδικες εντυπώσεις.
 
Ένας άλλος επιπλέον λόγος που επιβάλει την κατάργηση αυτής της δυνατότητας , τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος, είναι όχι μόνο η δύσκολη οικονομική περίοδος που περνά η πατρίδα, αλλά και επειδή «προϋποθέτει μίαν αντίληψη για την αλλοίωση του ρόλου του Αρχιεπισκόπου από προσώπου εκκλησιαστικής διακονίας σε φορέα κρατικής εξουσίας, στεκόμενο απέναντι στην κοινωνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξέσπασμα Αρχιεπισκόπου: "Οι Έλληνες δεν είναι ούτε κλέφτες ούτε απατεώνες"


   Διαδώστε αυτό το άρθρο