Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Άρχισαν οι αιτήσεις για φοιτητικό επίδομα

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

 

Πρόκειται για το ποσό των 1.000 ευρώ που καταβάλλεται εφάπαξ στους…

φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις και καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η υποβολή αιτήσεων είναι μέχρι 31 Μαρτίου 2010.

 

Ποιοι το δικαιούνται

 

Από την ισχύουσα νομοθεσία προβλέπεται ότι το επίδομα των 1.000 ευρώ καταβάλλεται στους γονείς των προπτυχιακών φοιτητών που σπουδάζουν:

 

– Σε Ιδρύματα Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

– Στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων και τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

– Στους προπτυχιακούς φοιτητές των Σχολών του Πανεπιστημίου της Κύπρου, που περιλαμβάνονται στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων.

 

Το επίδομα καταβάλλεται κάθε χρόνο, για όσο διάστημα διαρκούν οι σπουδές (σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της Σχολής). Μπορεί να χορηγηθεί και στους ίδιους τους φοιτητές, εφόσον είναι πάνω από 25 ετών ή είναι ορφανοί και από τους δύο γονείς ή οι γονείς τους είναι κάτοικοι εξωτερικού.

 

Οι προϋποθέσεις

 

Οι προϋποθέσεις για την χορήγηση του επιδόματος είναι οι ακόλουθες:

 

– Ο φοιτητής να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

– Ο φοιτητής να διαμένει σε μισθωμένη οικία, λόγω των σπουδών του, σε πόλη άλλη από αυτήν στην οποία βρίσκεται η κύρια κατοικία της οικογένειας.

 

– Στην πόλη που σπουδάζει ο φοιτητής να μην έχουν ο ίδιος ή οι γονείς του πλήρη κυριότητα ή επικαρπία σε άλλη κατοικία.

 

– Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου οικονομικού έτους να μην υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ. Το όριο των 30.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του πατέρα, της μητέρας και των ανήλικων τέκνων τους από κάθε πηγή.

 

Το επίδομα καταβάλλεται στους γονείς προπτυχιακών φοιτητών που σπουδάζουν σε ιδρύματα του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, και σε Πανεπιστήμια της Κύπρου που ισχύει το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων. Επίσης, χορηγείται και στους ίδιους τους φοιτητές όταν: είναι πάνω από 25 ετών, ορφανοί και από τους δύο γονείς ή οι γονείς τους είναι κάτοικοι εξωτερικού. ΤΑ ΝΕΑ παρουσιάζουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι 100.000 φοιτητές και οι οικογένειές τους που δικαιούνται το φοιτητικό επίδομα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε