Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Άρχισαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις – Το θέμα της έκθεσης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 “Η σημασία της αυτομόρφωσης και της δια βίου μόρφωσης”. Αυτό είναι το θέμα που έπεσε σήμερα στην έκθεση πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων.

    Συγκεκριμένα, επελέγη ένα απόσπασμα από το βιβλίο της Πανεπιστημιακού Αλεξάνδρας Κορωναίου, με τίτλο “Εκπαιδεύοντας εκτός σχολείου”. Το θέμα έχει ως εξής: “Σε άρθρο που θα δημοσιεύατε στην εφημερίδα του σχολείου να αναφερθείτε στην σημασία της αυτομόρφωσης και να προτείνετε τρόπους πραγμάτωσης σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου”.

Τα θέματα εστάλησαν κανονικά στα 1.080 εξεταστικά κέντρα της χώρας τα οποία είναι κατά 160 λιγότερα από πέρσι.

Η υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το 1ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης, ευχήθηκε στους υποψήφιους καλή επιτυχία, επισκέφθηκε τους εκπαιδευτικούς στα γραφεία τους, τούς ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην προετοιμασία των εξετάσεων και αποχώρησε.

 

Συνολικά 92.882 υποψήφιοι βρέθηκαν από τις 07:30 το πρωί στα εξεταστικά κέντρα όλης της χώρας διεκδικώντας μία θέση στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, η εισαγωγή στα οποία αναμένεται από φέτος ευκολότερη, καθώς το υπουργείο Παιδείας κατάργησε τη βάση του 10.
 
Με βάση τη σχετική Υπουργική Απόφαση, οι θέσεις εισακτέων για το ακαδ. έτος 2010-2011 ανέρχονται:
 
α) Στα Πανεπιστήμια και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες της χώρας σε 40.750.
 
β) Στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπ/σης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης σε 43.940.
 
Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες και θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου, με την εξέταση των υποψηφίων στο μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.
 
Οι πανελλαδικές εξετάσεις ίσως επηρεαστούν από την 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 20 Μαϊου αφού εκείνη την μέρα δίνουν μάθημα μαθητές των εσπερινών λυκείων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε