Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αρχίζει η επίταξη των οχημάτων και των υπηρεσιών – Σε 48 ώρες θα γεμίσουν όλα τα βενζινάδικα

,

– Κρίσιμη συνάντηση για τη διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης το πρωί μεταξύ ιδιοκτητών φορτηγών και Δ.Ρέππα
– Από ταχυδρόμους και δημοσίους υπαλλήλους θα δοθούν τα φύλλα πορείας
– Μολών λαβέ δηλώνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων που επιμένουν στην απεργία
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Ενημερώστε μας για τα πρατήρια με επάρκεια στην περιοχή σας

Κρίσιμη συνάντηση για τη διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης την Πέμπτη το πρωί μεταξύ των εκπροσώπων των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσεως και του Δημήτρη Ρέππα.

Οι εκπρόσωποι των μεταφορέων αναμένεται να μεταβούν στο υπουργείο Μεταφορών προκειμένου να συζητήσουν με τον υπουργό.

Τελικά η κυβέρνηση προχώρησε στην επιστράτευση των απεργών και με ανακοίνωση της έκανε γνωστό τις λεπτομέρειες αυτής της απόφασης. Ωστόσο παραμένει ακόμα ανοιχτό το πώς θα γίνει όλη αυτή η διαδικασία.

Η ανακοίνωση για την επιστράτευση των απεργών

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, σχετικά με την πολιτική κινητοποίηση των ιδιοκτητών και οδηγών αυτοκινήτων φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων και εξουσιοδότηση Υπουργών και Νομαρχών να προβούν σε επίταξη των υπηρεσιών τους καθώς και επίταξη της χρήσης των πιο πάνω φορτηγών.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, μετά από σχετική Εισήγηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ρέππα, και αφού ελήφθη υπόψη η επιτακτική ανάγκη αποτροπής των δυσμενών συνεπειών της παρατεινόμενης απεργίας των ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσης και βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων, που έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη επαρκούς εφοδιασμού των πολιτών σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, απειλεί τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και απειλεί επίσης κατ΄ επέκταση τη δημόσια τάξη, κηρύσσονται οι ανά τη χώρα ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης.

Με την παραπάνω απόφαση εξουσιοδοτούνται οι Υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών και, κατά το μέρος της αρμοδιότητάς τους, οι οικείοι Νομάρχες να προβούν σε επίταξη των υπηρεσιών και επίταξη της χρήσης των φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων καθώς και να λάβουν κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για τη διασφάλιση των δημοσίων αγαθών που κινδυνεύουν από την κατά τα άνω διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας.

Το παρασκήνιο της απόφασης της επιστράτευσης

Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια μετά το ναυάγιο του διαλόγου ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους ιδιοκτήτες των φορτηγών. Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου μετά το αδιέξοδο αυτό υπέγραψε την απόφαση για επιστράτευση χθες το μεσημέρι, αλλά κράτησε την απόφασή του μήπως υπάρξει κάποια αλλαγή στάσης από τους απεργούς.

Τελικά, αυτή η αλλαγή στάσης από τους απεργούς δεν ήρθε ποτέ και το απόγευμα ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή για ανακοίνωση της επιστράτευσης των απεργών. Άλλωστε αυτή η κίνηση ήταν μονόδρομος, καθώς η κυβέρνηση δεχόταν έντονες πιέσεις από πολλούς κλάδους της αγοράς και του τουρισμού.

Νωρίτερα, άκαρπη ήταν η συνάντηση των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ με τον γ.γ. του υπουργείου Μεταφορών, Χάρη Τσιόκα. Οπως δήλωσε ο Πρόεδρός τους κ. Τζωρτζάτος, τους ζητήθηκε να λήξουν την απεργία και μετά να συζητήσουν, όμως όπως είπε αυτό δεν γίνεται.

‘Οταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιστράτευσης απάντησε οτι δεν θα ήταν σωστό η κυβέρνηση να καταφύγει σε ακραίες λύσεις. “Θα συνεδριάσουμε αλλά ήδη η απόφαση είναι ομόφωνη. Η απεργία συνεχίζεται”, είπε χαρακτηριστικά.

O γ.γ. του υπ. Μεταφορών Χάρης Τσιόκας αμέσως μετά την συνάντηση είπε οτι ο διάλογος από την πλευρά της κυβέρνησης με τους απεργούς θα συνεχιστεί όμως δεν θα επιτρέψει να παραλύσει η χώρα.

Νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση προκαλεί από χθες το βράδυ και η απεργία που εξήγγειλαν οι ιδιοκτήτες των φορτηγών στις διεθνείς μεταφορές που μέχρι τώρα δεν συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Πού μπορείτε να βρείτε ανοιχτά πρατήρια με επάρκεια καυσίμων

Σε μια προσπάθεια να σας ενημερώσουμε για το τι συμβαίνει στην αγορά καυσίμων και ποιά πρατήρια είναι ανοικτά, ζητάμε και την δική σας βοήθεια. Στείλτε μας πληροφορίες για το ποιά πρατήρια είναι ανοικτά στην πόλη σας και τι τιμές έχουν για να βοηθήσουμε έτσι και τους υπόλοιπους στην αναζήτηση λίγης βενζίνης.

Επικοινωνείστε μαζί μας στο info@newsit.gr και θα αναρτήσουμε άμεσα τις πληροφορίες που μας στέλνετε.

Στην Αττική, τα περισσότερα πρατήρια που έχουν καύσιμα έχουν βάλει πλαφόν από 20 έως 30 ευρώ σε όσους θέλουν να βάλουν βενζίνη στο ρεζερβουάρ τους.

ΩΡΑ 17.25 Το πρατήριο της JET OIL στην Χαλκίδα, στην περιοχή της Έξω Παναγίτσας ανεφοδιάστηκε και πλέον έχει μεγάλη επάρκεια σε καύσιμα. Είναι απο τα ελάχιστα πρατήρια της Εύβοιας που διαθέτουν καύσιμα!

ΩΡΑ 17.15 Αναγνώστης μας ενημερώνει οτι σε πρατήριο SHELL στην λεωφόρο Μαραθώνος στην Ανοιξη Αττικής υπάρχει επάρκεια βενζίνης

ΩΡΑ 17.00 Αναγνώστης μας ενημέρωσε οτι στις 16:30 ανεφοδιάστηκε πρατήριο BP απέναντι απο την Αγ.Κυριακή στη Λ.Αμφιθέας. Τιμή : 1,51

ΩΡΑ 16.45 Θηβών 178. Επάρκεια και σε απλή και αμόλυβδη. Τιμές: 1,495 και 1,572

ΩΡΑ 15.50 Πρατήριο στην Θηβών 222. Μόνο super αμόλυβδη στο 1,589


ΩΡΑ 14.50 Πρατήριο στην οδό Δοϊράνης και Δαβάκη στην Καλλιθέα

ΩΡΑ 14.45 Πρατήριο στην Πλατεία Σκατζουράκη στη Ν. Σμύρνη με super αμόλυβδη

ΩΡΑ 14.30 ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ 171 Το πρατήριο έχει μόλις ανεφοδιαστεί και έχει επάρκεια σε κάυσιμα

ΩΡΑ 13.43 Πρατήριο στην οδό Θησέως 71 έχει μόνο πετρέλαιο κίνησης


ΩΡΑ 12.25 Πρατήριο της ΕΤΕΚΑ με επάρκεια στην Λ. Δεκελείας 139 στο Μενίδι

ΩΡΑ 12.00 Πρατήριο βενζίνης στην κάθοδο της Κηφισίας στο ύψος του ΚΑΤ με επάρκεια


ΩΡΑ 11.40 Αναγνώστης μας ενημερώνει οτι υπάρχει επάρκεια βενζίνης στο πρατήριο “Καϊσης” στο  24ο χλμ Θεσ/νικης Μουδανιών (στον παράδρομο της ΕΟ για Χαλκιδική, τελευταίο πρατήριο πριν την έξοδο για Κάτω Σχολάρι). Βάζουν μέχρι 30 ευρώ, η ουρά ήταν μικρή και η τιμή στα 1.445 το λίτρο.


ΩΡΑ 11.40 Λ. Ποδειδώνος 23. Ουρές αλλά επάρκεια σε βενζίνη

ΩΡΑ 11.18 Μόνο super αμόλυβδη σε πρατήριο στην Λ. Βουλιαγμένης 274



ΩΡΑ 11.15 Πρατήριο με ουρές αλλά επάρκεια στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 170



ΩΡΑ 10.19: Μόλις ανεφοδιάστηκε πρατήριο στην οδό Φλέμινγκ 22 στο Ρέντη

Μετά το μεσημέρι θα έχει εφοδιαστεί με βενζίνη πρατήριο ΕΚΟ στην οδό Περικλέους 13 στο Περιστέρι

ΩΡΑ 10.15 : Πρατήριο ΕΚΟ, Κλεισθένους 55 στο Γέρακα. Επάρκεια μέχρι το βράδυ


ΩΡΑ 10.00 Πρατήριο Shell στην οδό Κύπρου στην Αργυρούπολη με επάρκεια

ΩΡΑ 09.50 Πρατήριο στην λεωφόρο Τατοϊου 2 στην Μεταμόρφωση με επάρκεια

ΩΡΑ 09.40: Αναγνώστης μας από την Χαλκίδα μας ενημέρωσε: Στέρεψε και το τελευταίο βενζινάδικο στην Χαλκίδα πριν λίγο. Πλέον στην περιοχή μας δεν υπάρχει ούτε σταγόνα βενζίνης.

ΩΡΑ 09.10 : ‘Οπως μας ενημέρωσε πριν από λίγο αναγνώστης μας, σήμερα το πρωί ανεφοδιάστηκε το πρατήριο BP επί της οδού Μακρυγιάννη στην περιοχή Αγ. Ιωάννη Ρέντη (Δίπλα στο Γηπεδο Βολευ του Ολυμπιακου)

ΩΡΑ 09.33 : Πειραιώς 52. Ουρές αλλά επάρκεια

ΩΡΑ 09.45 ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΘΟΔΟΣ Επάρκεια βενζίνης

Στέρεψε η Μακεδονία

Την ίδια ώρα ελλείψεις στην αγορά σε οπωροκηπευτικά προϊόντα, πέρα από τα καύσιμα, αναμένονται από σήμερα, ενώ οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, απορρίπτοντας στο σύνολό του το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Εντολή για σχηματισμό δικογραφιών σε βάρος ατόμων που παρεμποδίζουν τη διέλευση φορτηγών και βυτιοφόρων ιδιωτών και εταιριών καυσίμων από και προς τα διυλιστήρια Θεσσαλονίκης έδωσε στις αστυνομικές αρχές ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Ευάγγελος Μαδεμλής.

Την ίδια ώρα, η εισαγγελία της Αθήνας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αστυνομικές αρχές για να παρέμβει – εάν χρειαστεί – στην περίπτωση παρακώλυσης συγκοινωνιών ή παρεμπόδισης της τροφοδοσίας της αγοράς.

Στη Ρόδο, δεκάδες φορτηγά είναι αποκλεισμένα από το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι από μέλη τοπικού σωματείου ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης.

Στάση αναμονής από βενζινοπώλες

Να μην προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων, τηρώντας στάση αναμονής, ενόψει και της δημόσιας διαβούλευσης πάνω στις ρυθμίσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και αφορά τον κλάδο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Ν.Δ.: “Η κυβέρνηση όπως έστρωσε θα κοιμηθεί”

Μύδροι ΚΚΕ για την επιστράτευση των απεργών

59 φορτηγά έχουν εγκλωβιστεί στο λιμάνι της Ρόδου – Στον αέρα δρομολόγια πλοίων από Κυλλήνη και Αλεξανδρούπολη

Ταξιδεύουν κανονικά High Speed και Flying Cat


Χαλκιδική: Χωρίς ”καύσιμα” και ο τουρισμός

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε