Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αρχίζει η καταβολή της απόσυρσης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 Αρχίζει σήμερα, τουλάχιστον στα χαρτιά, η καταβολή των χρημάτων για την απόσυρσης αλλά και αντικατάσταση παλαιών οχημάτων.

 

Περίπου 75.000 ιδιοκτήτες οχημάτων θα δουν στο λογαριασμό τους τα χρήματα της απόσυρσης αν όχι από σήμερα, που κανονικά ξεκινάει από τις νομαρχίες να αποστέλλονται τα λεφτά, από αύριο αφού η απεργία στο δημόσιο ίσως δώσει μια μικρή καθυστέρηση.
 
Ο λόγος της αρχικής καθυστέρησης εξόφλησης των δικαιούχων αφορούσε στη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού συστήματος το οποίο θα έχουν όλες οι υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών όλης της χώρας και θα είναι συνδεδεμένο online με το υπουργείο Οικονομικών αλλά και με τις τράπεζες καθώς τα χρήματα θα κατατίθενται ηλεκτρονικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
 
Ωστόσο επειδή το σύστημα θα ανοίξει στις 10 Φεβρουαρίου και θα είναι online όλες οι υπηρεσίες των Νομαρχιών όλης της χώρας μπορεί να παρατηρηθούν κάποια προβλήματα αρχικά εξαιτίας της μεγάλης επιβάρυνσης του δικτύου ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν πως όλα τα εξελιχθούν ομαλά.
 
Προβλήματα στη Θεσσαλονίκη
 
Όσοι απέσυραν τα αυτοκίνητά τους και είχαν ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες έπρεπε μετά την αλλαγή της κυβέρνησης και το «πάγωμα» της απόσυρσης παλαιών ΙΧ να επισκεφθούν και πάλι τις υπηρεσίες Μεταφορών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων ώστε να προσκομίσουν από την αρχή τα έγγραφα που έπρεπε για να καταβληθούν τα ποσά της απόσυρσης αλλά και αντικατάστασης αυτοκινήτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Όμως σύμφωνα με καταγγελίες ιδιοκτητών ΙΧ της Θεσσαλονίκης η υπηρεσία της συμπρωτεύουσας ακόμη δεν δέχεται αιτήσεις για το οικονομικό κίνητρο της αντικατάστασης αυτοκινήτων και εξακολουθεί να «τακτοποιεί» μόνο εκείνους που επιθυμούν να εισπράξουν το οικονομικό κίνητρο της απόσυρσης!
 
Η διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε το θέμα πως δεν δέχονται ακόμη αιτήσεις για το οικονομικό κίνητρο της αντικατάστασης παλαιών αυτοκινήτων καθώς έχουν εντοπίσει πολλές ασάφειες στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και περιμένουν διευκρινιστικές εγκυκλίους ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι δικαιούχοι και αναγκάζονται να προσκομίζουν επιπλέον έγγραφα ώστε να εισπράξουν και το οικονομικό κίνητρο της απόσυρσης. 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε