Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Αρχίζει ο “αστυνομικός της γειτονιάς” με την εγκληματικότητα στα ύψη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

“Εβδομάδα προσαρμογής” από σήμερα για τον θεσμό του…αστυνομικού της Γειτονίας.

 

Την ώρα που η εγκληματικότητα έχει ανέβει στο κόκκινο τις τελευταίες μέρες οι αστυνομικοί της γειτονιάς παίρνουν θέση.
 
Οι αστυνομικοί που θα υλοποιήσουν τον θεσμό , πήγαν στα αστυνομικά τμήματα για να παραλάβουν τον εξοπλισμό τους, τα οχήματα μετακίνησης και να λάβουν τις απαραίτητες οδηγίες. Η πρώτη εβδομάδα θα είναι αναγνωριστική, προς ενημέρωση του τομέα ευθύνης τους, των στόχων που περιλαμβάνονται σε αυτόν και των σημείων όπου παρατηρούνται παραβατικές συμπεριφορές.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο αστυνομικό προσωπικό θα έχει αυτόνομο γραφείο στα αστυνομικά τμήματα που θα λειτουργεί ο θεσμός, στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά οι πολίτες για να αναφέρουν τα προβλήματα και τις παρατηρήσεις τους. 

Στο θεσμό θα συμμετέχουν συνολικά 218 αστυνομικοί σε 45 Αστυνομικά Τμήματα σε όλη τη χώρα. Ειδικότερα, στην Αττική 114 σε 18 αστυνομικά τμήματα, 28 αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη και 76 σε άλλα αστυνομικά τμήματα της περιφέρειας. Ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς θα λειτουργήσει με δύο αστυνομικούς!

Στην Αττική ο θεσμός θα εφαρμοστεί στα αστυνομικά τμήματα Κυψέλης, Πατησίων. Αγ. Παντελεήμονα, Παγκρατίου, Καλλιθέας, Δημοτικού Θεάτρου, Νίκαιας, Χαλανδρίου, Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου, Α΄ Ν. Ιωνίας, Α΄ Μενιδίου, Ίλιου, Α΄ Αιγάλεω, Β΄ Περιστερίου, Α΄ Γλυφάδας, Ηλιούπολης και Αλίμου. Οι περιοχές ευθύνης των συγκεκριμένων αστυνομικών τμημάτων έχουν χωριστεί συνολικά σε 57 τομείς. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε