Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ασφ. Ταμεία: Χάνουν λεφτά απο τα ακίνητά τους

Ασφ. Ταμεία: Χάνουν λεφτά απο τα ακίνητά τους
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.01.2010 | 12:46
Πρώτη δημοσίευση: 09.01.2010 | 12:38

Τα ασφαλιστικά ταμεία αδιαφορούν για την εκμετάλλευση των ακινήτων που τους ανήκουν και πληρώνουν σε τρίτους για να στεγάσουν τις υπηρεσίες τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “'Εθνος” μόνο το ΙΚΑ θα μπορούσε να γλιτώσει 50.000 ευρώ αν μετέφερε υπηρεσίες του απο 4 κτίρια που νοικιάζει σε δικό του ακίνητο επι της οδού Πανεπιστημίου. Η περιουσία του συγκεκριμένου ταμείου μάλιστα αγγίζει τα 200 εκατ. Ευρώ ενω για να στεγάσει τις υπηρεσίες του πληρώνει 35 εκατ. ευρώ το χρόνο. 

Tα ετήσια έσοδα όλων των Tαμείων από κτίρια-οικόπεδα ανέρχονται σε μόλις 29,5 εκατ. ευρώ ενω η συνολική τους αξία ανέρχεται σε 1,4 δισ. ευρω. 

Τα περισσότερα κτίρια και οικόπεδα αν και βρίσκονται σε περιοχές- φιλέτα, είναι εγκαταλελειμμένα και αναξιοποίητα ενω κάποια άλλα ακίνητα υπομισθώνονται χωρίς να φέρνουν τα αναμενόμενα έσοδα.
 
Για παράδειγμα ο ΟΑΕΕ εκμισθώνει οικόπεδο επί της Χαριλάου Τρικούπη ως υπαίθριο πάρκινγκ προς 6 ευρώ το τ.μ., όταν η αντικειμενική του αξία ξεπερνά τα 5.500 ευρώ το τ.μ.!   Διαδώστε αυτό το άρθρο