Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Άσκηση για την υποδοχή 20.000 προσφύγων από τη Συρία – Κρήτη, Ρόδος τα σημεία υποδοχής

Άσκηση για την υποδοχή 20.000 προσφύγων από τη Συρία – Κρήτη, Ρόδος τα σημεία υποδοχής

Η προγραμματισμένη εδώ και εβδομάδες- σε σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό -άσκηση για την ”υποδοχή” 20000 Σύρων προσφύγων πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Υπουργείο Δημόσιας Ταξης και Προστασίας του Πολίτη.

Η άσκηση εντάσσεται στην ενεργοποίηση τηγς αποστολής ”Ιώνη” και ακολουθεί ένα ευρύτερο διεθνή σχεδιασμό για την περιοχή ενόψει – προφανώς – αναμενόμενων εξελίξεων στην περιοχή της Συρίας.

Η ”Ιώνη” φιλοδοξεί να είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης μιας ανθρωπιστικής κρίσης. Παρουσιάστηκε πρόσφατα στον Πρωθυπουργό Κ.Αντώνη Σαμαρά και πήρε το πράσινο φως από το Μαξίμου, και τα θεμέλια του μπήκαν την ίδια μέρα σε σύσκεψη στο Πεντάγωνο με την συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών. Στη συνέχεια συστάθηκε μια ειδική ομάδα εργασίας που αποτελείται από στελέχη των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Αμυνας και Ναυτιλίας.,
Η άσκηση για το σχέδιο «Ιώνη» προβλέπει την εντός 48ώρου τοποθέτηση σκηνών για 20.000 άτομα με τα των συναφών υποστηρικτικών υποδομών σε χώρους που έχουν ήδη επιλεγεί από την αρμόδια επιτροπή.

Διαβάστε περισσότερα στο Onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε