Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

“Ασπίδα” εμπόρων στον κατάπλου του “Ζενίθ”

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Με μια ανθρώπινη «ασπίδα προστασίας» θα προσπαθήσουν εκατοντάδες…

έμποροι της Αθήνας και του Πειραιά να εξασφαλίσουν την αποβίβαση στο ελληνικό έδαφος εκατοντάδων τουριστών που θα φθάσουν τη Δευτέρα στο λιμάνι του Πειραιά με το κρουαζιερόπλοιο «Ζenith».

 

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει κηρύξει 24ωρη απεργία την ίδια μέρα στα πλοία όλων των κατηγοριών, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην άρση του καμποτάζ.

 

Η ΠΝΟ ισχυρίζεται ότι «υπάρχει σοβαρό θέμα ασφάλειας, καθώς στο πλοίο αυτό εργάζονται 613 άτομα από 27 χώρες και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας και συνεννόησης μεταξύ τους».

 

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Παναγής Καρέλλας τονίζει ότι «η εκδήλωσή μας αυτή στο λιμάνι του Πειραιά, μας δίνει την ευκαιρία να δείξουμε ένα άλλο, διαφορετικό πρόσωπο της χώρας: την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία και τον πολιτισμό μας».

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Ζησιμάτος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «το ελληνικό εμπόριο, ειδικά στον Πειραιά, επί πολλά χρόνια στήριξε το καμποτάζ προσπαθώντας να στηρίξει και τις κατά παράδοση ναυτικές οικογένειες που ζούσαν και ζουν στην πόλη μας. Ομως σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει και κάνοντας “ταμείο” στην αγορά της κρουαζιέρας παρατηρήσαμε ότι ως χώρα χάνουμε πελάτες και συνάλλαγμα εμμένοντας σε μια πολιτική που τελικά δεν απέδωσε καρπούς στον τόπο».

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε