Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Άστατος ο καιρός όλο το Σαββατοκύριακο

Οι βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βαθμιαία στα ανατολικά και νοτια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το Σαββατοκύριακο. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα στα δυτικά και το βραδυ στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οπού τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονια θα πέσουν στα ορεινά και τη νύχτα πιθανώς πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βραδύ θα ενταθούν. Χιονια θα πέσουν στα ορεινά και τη νύχτα πιθανώς πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Πτώση το βραδυ στην Ήπειρο.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις βραδινές ώρες. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βραδυ στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες και το βραδυ. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα βαθμιαία νότιοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή

Ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά νησιά οπου τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι τοπικά ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χωρα κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές μικρής διαρκειας και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά των βορειοτέρων περιοχών, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα πρόσκαιρης βελτίωσης του καιρού κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε