Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αστυνομικοί πήγαν να κλείσουν παράνομη λέσχη τζόγου και έκοψαν κλήση… 80 ευρώ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Πήγαν για μαλλί και έφυγαν κουρεμένοι λέει μια παροιμία και ταιριάζει απόλυτα στην επιχείρηση φιάσκο της αστυνομίας αφού το μόνο που κατάφερε ήταν να κόψει μία…κλήση!
Σε φιάσκο κατέληξε επιχείρηση της αστυνομίας Κύπρου στη Λάρνακα στο πλαίσιο των προσπαθειών για πάταξη του παράνομου τζόγου. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πολίτης” η επιχείρηση είχε οργανωθεί με πάσα μυστικότητα από τη Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων (οι γνωστοί “αδιάφθοροι”). Ωστόσο όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στον χώρο που επρόκειτο να ερευνηθεί, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι ήταν κλειστός!
 
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις υπήρξε διαρροή της πληροφορίας. Ο ιδιοκτήτης του υποστατικού κλήθηκε στον χώρο τον οποίο άνοιξε. Από τις έρευνες “εξιχνιάστηκε ένα φοβερό έγκλημα”. Ένα αυτοκίνητο BMW Χ5 δεν είχε άδεια κυκλοφορίας και έτσι έκοψαν ένα εξώδικο 80 ευρώ!
 
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι, γνώση για τη διενέργεια της έρευνας είχαν ελάχιστα άτομα που όπως μας είπε έγκυρη πηγή, μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού.
 
Δεκάδες αστυνομικοί που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, η οποία δεν έγινε, μεταφέρθηκαν από τη Λευκωσία στη Λάρνακα χωρίς να γνωρίζουν την αποστολή, για σκοπούς διαφύλαξης της μυστικότητας. Πρόκειται για άνδρες της ΜΜΑΔ, του ΤΑΕ, του Τμήματος καταπολέμησης αδικημάτων παράνομων στοιχημάτων κ.α
 
Παρόμοια περιστατικά διαρροής πληροφοριών για επιχειρήσεις έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν, αλλά σε αυτή την περίπτωση το ανησυχητικό στοιχείο, είναι ότι ο σχεδιασμός έγινε από του “αδιάφθορους” για λόγους που σχετίζονται με ενδεχόμενη εμπλοκή μελών της αστυνομίας στην υπό διερεύνηση υπόθεση.
 
Στους κόλπους της αστυνομίας είναι γνωστό ότι κάποια μέλη της βρίσκονται σε επαφή με παράνομα στοιχεία στα οποία πουλούν εκδούλευση με το αζημίωτο. Ωστόσο παρά τις υποψίες και τις ενδείξεις είναι δύσκολο να εντοπιστούν αποδείξεις.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε