Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Άσχημο παιχνίδι με τα νεύρα των μαθητών – Η ΟΛΜΕ παίζει με το μέλλον τους

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Συνδικαλιστικά παιχνίδια στην πλάτη χιλιάδων μαθητών σε όλη την χώρα παίζει η ΟΛΜΕ την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Με αγωνία χιλιάδες μαθητές των εσπερινών λυκείων περιμένουν να δουν αν σε λίγες ώρες θα καταφέρουν να δώσουν τελιικά εξετάσεις η θα εμπλακούν σε μια ταλαιπωρία που δεν επέλεξαν ούτε προκάλεσαν. Την ίδια ώρα τόσο το υπουργείο Παιδείας όσο και η ΟΛΜΕ παίζουν το δικό τους επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων δίνοντας προς τα έξω οι μεν αποτυχία της απεργίας των εκπαιδευτικών και  οι δε επιτυχία.

Είναι χαρακτηριστικό πως την ίδια ώρα που από το υπουργείο μας είπαν πως από τις 13 περιφέρειες μόλις σε 5 σχολεία δεν έγιναν οι ενδοσχολικές εξετάσεις σε γυμνάσια και λύκεια. Από την άλλη μεριά οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν πως η απεργία έχει 70% επιτυχία και κατηγορούν το υπουργείο για επικοινωνιακά παιχνίδια σε βάρος τους. 
Οι εκπαιδευτικοί στους δρόμους (φωτό αρχείου)

Με απύθμενο θράσος ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Πεπες δηλώνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί οτι δεν χάθηκε κι ο κόσμος να μεταφερθούν σε μια άλλη μέρα οι εξετάσεις που θα χαθούν σήμερα!

Το θέμα, κατά τον Πρόεδρο της ΟΛΜΕ, είναι να βγεί ο κόσμος στους δρόμους. Οι συνδικαλιστές είχαν φροντίσει μάλιστα με έντεχνο τρόπο στα τέλη Απριλίου να καλύψουν οποιαδήποτε κινητοποίησή τους αλλά και να φανούν καλοί στα μάτια μαθητών και γονέων.

Ο ίδιος ο κ. Πεπές είχε δηλώσει οτι : «Δεν κυνηγούμε τις πανελλαδικές εξετάσεις. Δε θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να παίζει με την ευαισθησία των εκπαιδευτικών. Δε θέλουμε να ματώσουμε καμία υπουργό, αλλά όχι και να ματώσουν οι εκπαιδευτικοί». Είχε διευκρινίσει ωστόσο ότι αν η ΑΔΕΔΥ κηρύξει απεργία κατά την περίοδο των πανελλαδικών, η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει.

Χθες, μιλώντας στο Newsit ο γ. Γρηγόρης Καλομοίρης μέλος της ΟΛΜΕ και πρώην πρόεδρος των καθηγητών δήλωσε : “Η ΟΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία. Παρά τα όσα λέει η υπουργός Παιδείας δεν προβλέπεται για τους εκπαιδευτικούς προσωπικό ασφαλείας. ‘Ετσι, λόγω της απεργίας δεν θα γίνουν οι εξετάσεις για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου την 1η και 2α Λυκείου αλλά και οι πανελλαδικές των εσπερινών Λυκείων.”

Που σημαίνει οτι οι καθηγητές γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους χιλιάδες γονείς και μαθητές και εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων απεργούν και παρατείνουν  την αγωνία τους.

Τα βάσανα των μαθητών όμως δεν θα τελειώσουν εκεί. 

Κι αυτό, γιατί ενώ τις περισσότερες φορές σε μεγάλες απεργίες οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς δεν απεργούν το χρονικό διάστημα που γίνονται οι συγκεντρώσεις μόνο και μόνο για να διευκολύνουν την μετάβαση των απεργών, δεν θα κάνουν το ίδιο και για τους μαθητές. 

Τα μόνα Μέσα Μεταφοράς που δεν θα απεργήσουν 10 με 4 είναι το ΤΡΑΜ και και ο ΗΣΑΠ. Σημειώνεται μάλιστα οτι έπεσε στο κενό ακόμα και η έκκληση της ΓΣΕΕ στις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς να διευκολύνουν τους μαθητές αλλά και τους απεργούς που θέλουν να πάνε στις πορείες.

Πάντως το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να διαβεβαιώνει πως οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά και καλεί τους μαθητές να πάνε το απόγευμα στα σχολεία για να δώσουν τα μαθηματά τους.

Σήμερα  Πέμπτη 20 Μαΐου τα εξεταζόμενα μαθήματα για τους μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ θα ήταν : Λατινικά (Θεωρητική Κατεύθυνση), Χημεία (Θετική Κατεύθυνση), Ηλεκτρολογία (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

 
Ως ώρα έναρξης της εξέτασης ορίζεται η 18:30, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε