Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Άθλιες συνθήκες στο κτίριο της Υπατίας – Μέσα στις λάσπες οι λαθρομετανάστες

Άθλιες συνθήκες στο κτίριο της Υπατίας – Μέσα στις λάσπες οι λαθρομετανάστες

Η βροχή έχει πλημμυρίσει πολλούς από τους χώρους που ζουν και κοιμούνται οι 237 μετανάστες στο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά από την κατάληψη της Νομικής που απασχολούσε όλα τα μέσα ενημέρωσης, τώρα οι 237 μετανάστες που βρίσκονται στο κτίριο της Υπατίας φαίνεται πως είναι ξεχασμένοι και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας βιώνουν δύσκολες στιγμές.

Από την καταρρακτώδη βροχή που έχει πλημμυρίσει τα πάντα στο λεκανοπέδιο, έχει πλημμυρίσει και ο προαύλιος χώρος του κτιρίου, όπου φιλοξενούνται και εκεί μετανάστες σε σκηνές που τους είχε παράσχει ο Ερυθρός Σταυρός. Οι σκηνές αυτές έχουν σχεδόν καταστραφεί από την πλημμύρα, όπως και αλα τα υπάρχοντα των μεταναστών.

Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα χαμηλές συνθήκες έχουν αναγκάσει τους μετανάστες που ζουν μέσα στο κτίριο να στριμωχτούν ακόμα περισσότερο και στην κυριολεξία να κοιμούνται με ότι τους έχει απομείνει που να μην έχει καταστραφεί από τη βροχή.

Οι περισσότεροι προσπαθούν να βρίσκονται σχεδόν αγκαλιά με τις λίγες σε αριθμό σόμπες μέσα στο κτίριο, ενώ σε συνδυασμό πως πραγματοποιούν απεργία πείνας, η κατάσταση της υγείας τους είναι ιδιαίτερα κλονισμένη, ενώ πολλοί κάνουν λόγο για κίνδυνο της δημόσιας υγείας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε