Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αθώοι για τη φωτιά στη Φιλοθέη από βεγγαλικά σε δεξίωση της Γ. Αγγελοπούλου

Οι οικοδεσπότες της ταραχώδους για την περιοχή βραδιάς είχαν απαλλαγεί για πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία με βούλευμα, ενώ ούτε οι αλλοδαποί πυροτεχνουργοί παραπέμφθηκαν σε δίκη λόγω παραγραφής της κατηγορίας.

Ομόφωνα αθώους έκρινε το Εφετείο τους τρεις ιδιώτες Έλληνες πυροτεχνουργούς που είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για τον εμπρησμό του δάσους της Φιλοθέης τον Αύγουστο του 2004, από ρίψη βεγγαλικών κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στο σπίτι του ζεύγους Αγγελόπουλου για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Οι πυροτεχνουργοί δικάστηκαν για την κατηγορία του εμπρησμού δάσους από αμέλεια, που αφορά την πυρκαγιά η οποία είχε εκδηλωθεί στις 14-8-2004, στο δάσος της Φιλοθέης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης που είχε ερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη, το «θεαματικό» μέρος της εκδήλωσης είχε ανατεθεί σε αμερικανική εταιρία η οποία για τη ρίψη των βεγγαλικών είχε φέρει στη χώρα προσωπικό 16 ατόμων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η φωτιά προκλήθηκε από τα φλεγόμενα υπολείμματα των βεγγαλικών που έπεσαν στο δάσος, με αποτέλεσμα να καούν περισσότερα από 6 στρέμματα με 198 πεύκα, 27 κυπαρίσσια, 36 ελιές, 38 πικροδάφνες, 60 σχίνα και 140 φρύγανα.

Οι τρεις Έλληνες πυροτεχνουργοί που απαλλάχθηκαν είχαν παραπεμφθεί σε δίκη γιατί αναφέρονταν τα ονόματά τους στην άδεια που είχε εκδοθεί για τα βεγγαλικά, παρόλο που δεν συμμετείχαν και δεν πραγματοποίησαν ρίψεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε