Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

“Αθώος ο Μηλιώνης, ένοχος ο Φλώρος και άλλοι 11” προτείνει η εισαγγελέας για την υπόθεση της Energa και Hellas Power

“Αθώος ο Μηλιώνης, ένοχος ο Φλώρος και άλλοι 11” προτείνει η εισαγγελέας για την υπόθεση της Energa και Hellas Power

Την αθώωση του Βασίλη Μηλιώνη όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της Energa και Hellas Power. Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του έτερου βασικού κατηγορουμένου, Άρη Φλώρου, καθώς και άλλων έντεκα κατηγορουμένων κατά περίπτωση για αδικήματα όπως ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και λαθρεμπορία.

Ειδικότερα, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση αυτή δικάζονται συνολικά 19 πρόσωπα τα οποία βρίσκονται εκτός φυλακής λόγω παρέλευσης του 18μήνου. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους εμπλεκόμενους είναι, κατά περίπτωση, υπεξαίρεση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και λαθρεμπορία.

Η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015 και πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία για την έκδοση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου.

Οι Αρης Φλώρος και Βασίλης Μηλιώνης φέρονται ως οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης υπεξαίρεσης που σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ. Στους δυο κατηγορούμενους τους καταλογίζεται ότι ως εκπρόσωποι των δύο εταιρειών, ενώ εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, γνωστό τότε ως ΕΕΤΗΔΕ, δεν κατέβαλαν τα χρήματα, ως όφειλαν, στα κρατικά ταμεία.

Υπενθυμίζεται πως οι κατηγορουμένοι με έγγραφες δηλώσεις του έχουν γνωστοποίησε στις αρμόδιες αρχές ότι δεσμεύονται να επιστρέψουν στο Δημόσιο 83 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 103 εκατ. για τα οποία κατηγορούνται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε