Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Αθώος ο Ν. Ζαγοριανός για την υπόθεση Siemens

Αθώος ο Ν. Ζαγοριανός για την υπόθεση Siemens

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο πρωτοδίκης και πρώην ανακριτής της υπόθεσης Siemens απαλλάσσεται από τις κατηγορίες παράβασης καθήκοντος και κατάχρησης εξουσίας.

Οι κατηγορίες που του αποδίδονταν που αφορούσαν χειρισμούς του στην υπόθεση των “μαύρων ταμείων”.

Οι δικαστές με το βούλευμά τους κρίνουν πως, στη διάρκεια της επίμαχης ανάκρισης, δεν υπήρξαν εκ μέρους του δικαστικού λειτουργού παραλείψεις ή ενέργειες που να συνδέονται με την διαφυγή του, άλλοτε ισχυρού άντρα της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Γερμανία.

Σε βάρος του Νίκου Ζαγοριανού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για τα δύο αδικήματα και η διερεύνηση της υπόθεσης είχε ανατεθεί σε Εφέτη ανακριτή. Τον Οκτώβριο του 2010, το Συμβούλιο Εφετών, παρά σχετική απαλλακτική πρόταση, είχε διατάξει με βούλευμα του τη συνέχιση της έρευνας.

Αυτή τη φορά, το Συμβούλιο υιοθέτησε πρόταση του Εισαγγελέα που έκρινε πως δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Ζαγοριανού.

Ο ανακριτής έχει απαλλαγεί με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και από τις πειθαρχικές ευθύνες. Μειοψηφία στην εν λόγω απόφαση της Ολομέλειας ήταν η σημερινή πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και μία αντιπρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμπληρωματική δίωξη σε βάρος του Ν. Ζαγοριανού

Οχι στην παραπομπή Ζαγοριανού λέει ο εισαγγελέας

Γραμματέας Χριστοφοράκου: Ο Ζαγοριανός δεν ζήτησε το σκληρό δίσκο του υπολογιστή μου

«Δεν προέκυψαν ονόματα πολιτικών» λέει ο Ζαγοριανός

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε