Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Αθώος ο οδηγός αγώνων που παρέσυρε το 8χρονο παιδί

Αθώος ο οδηγός αγώνων που παρέσυρε το 8χρονο παιδί

Ο 38χρονος οδηγός αγώνων δικάστηκε στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Το δικαστήριο έκρινε πως ο 38χρονος οδηγός που διέθετε αγωνιστικό δίπλωμα δεν έφερε ευθύνη για τον τραγικό χαμό ενός 8χρονου παιδιού και τον σοβαρό τραυματισμό του επίσης 8χρονου αδελφού του. Μάλιστα ο εισαγγελέας της έδρας διέταξανε να κινηθεί η διαδικασία εναντίων των διοργανωτών (ΕΛΠΑ)αλλά και του υπεύθυνου της πίστας με το ερώτημα των ελλειπών μέτρων προστασίας.

Τα παιδιά παρασύρθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής από το αυτοκίνητο που οδηγούσε σε πίστα στο πολυδένδρι ο 38χρονος. 

Ο οδηγός αγώνων που διαθέτει δίπλωμα αγωνιστικό από 2007 έχασε τον έλεγχο και βγήκε εκτός πορείας 

Όπως είπε ο 38χρονος στο δικαστήριο μόλις εκείνος “έπεσε” επάνω στα προστατευτικά και παρέσυρε τα παιδιά όλοι οι υπεύθυνοι του αγώνα εξαφανίστηκαν και μάλιστα έκλεισαν ακόμα και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Το Νewsit επικοινώνησε με τους υπευθύνους της ΕΛΠΑ οι οποίοι θεωρούν πως ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την διεξαγωγή ενός αγώνα επίδειξης (track day). Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της ΕΛΠΑ στον τομέαν των αγωνιστηκών δραστηριοτήτων Θ. Γουρτσούλη θα συνεδριάσει επιτροπή ώστε να γινεί πραγματογνωμοσύνη γύρω από τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Διαβάστε επίσης: Ένα παιδί νεκρό στο δυστύχημα του ράλι

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε