Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Αβέβαιο το μέλλον για 1.000 παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα της Θεσσαλονίκης

Την δική τους
Την δική τους

Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν 14 προνοιακά ιδρύματα “απειλούν” το μέλλον πολλών παιδιών.

Πέρυσι η νομαρχία είχε λάβει 4,5 εκατ. ευρώ για τα 14 ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, ενώ φέτος το ποσό αυτό εκτιμάται ότι δε θα ξεπεράσει τα 1,7 εκατ. ευρώ για 20 τέτοια ιδρύματα όλης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας!

Στο αρμόδιο τμήμα της περιφέρειας, σύμφωνα με την εφημερίδα “Αγγελιοφόρος”, πριν από λίγες μέρες έφτασε η επιχορήγηση για το πρώτο τρίμηνο του έτους που ανέρχεται σε μόλις 437.000 ευρώ.

“Ανησυχητικό επίσης είναι το γεγονός ότι, ενώ μέχρι τώρα την επιχορήγηση την έδινε το υπουργείο Οικονομικών, για πρώτη φορά φέτος η επιχορήγηση ήρθε από το υπουργείο Υγείας και αυτό κατόπιν συνεχών οχλήσεων”, εξηγεί στην εφημερίδα η περιφερειακή σύμβουλος, εντεταλμένη σε θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας, Εφη Βασιλειάδου.

“Το μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο για αυτά τα ιδρύματα, που προσφέρουν πραγματικά έργο όλα αυτά τα χρόνια. Η περικοπή στην επιχορήγηση αυτών των δομών φτάνει στο 60%, ενώ για αντίστοιχα δημόσια ιδρύματα δεν έχει γίνει καμία περικοπή”, συνεχίζει η ίδια.

Ανάμεσα σε αυτά τα ιδρύματα περιλαμβάνονται το ορφανοτροφείο “Μέλισσα”, το “Άσυλο του Παιδιού”, η “Αγροτική Φωλιά”, η “Αργώ”, η “Ελπίς”, καθώς και άλλα ιδρύματα που φιλοξενούν άτομα με κινητικά προβλήματα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε